Met je klas naar een tentoonstelling

Het eerste semester loopt op z’n einde, maar in de Warande denken we al vooruit naar januari. Zo staan er nog heel wat tentoonstellingen op het programma die je ook met je klas kan bezoeken.Voor ieder wat wils, want onze gids stelt zijn rondleiding af op het niveau van de groep en legt de link tussen de leefwereld van de leerlingen en de tentoonstelling.

Haal gratis tickets af bij de ticketbalie in de centrale hal voor een vrij bezoek of verken de tentoonstelling via een interactieve rondleiding of workshop. Reserveren kan het ganse jaar door via scholen@warande.be.

Twee minuutjes tijd? Vul dan zeker onze enquête voor scholen in. Zo help je ons bij het optimaliseren van onze educatieve werking.

Bespreek je ons expoprogramma graag tijdens een persoonlijk gesprek? Stuur een mailtje naar lisa.maes@warande.be om een afspraak te maken.

Plan je bezoek

‘Manen en laarzen’ van Koen Broucke

Taxandriamuseum
vrij te bezoeken tot 31 januari 2018


Koen Broucke gaat in dialoog met de collectie van het museum en toont het resultaat van onderzoek naar de veldslag van Tielenheide (1597) en vooral de Slag van Turnhout (1789).

Interactieve rondleiding

Leerlingen van de tweede en derde graad van het middelbaar onderwijs kunnen de tentoonstelling doorlopen aan de hand van een opdrachtenboekje. De nadruk ligt op het belang van berichtgeving en de manipulatie van beelden. Je kan een rondleiding reserveren tot en met 31 januari via gidsen@turnhout.be. Per klas betaal je tien euro.

‘Ontmaskerd Maske’ van Nel Aerts

Expozaal, de Warande
vrij te bezoeken van 9 december 2017 tot 18 februari 2018In haar solotentoonstelling drijft Nel Aerts de spot met de beladen ernst van de kunstwereld. Ze poseert op ongemakkelijke wijze als een diva in haar eigen kleine verhalen, die vaak een droeve ondertoon bezitten. We herkennen hierin de selfiecultuur van jonge meisjes op de social media, waar zelfpromotie de ultieme façade is.

Interactieve rondleiding

Je kan een interactieve rondleiding reserveren tussen 18 januari en 2 februari via scholen@warande.be. De rondleiding kost twee euro per leerling, de toegang tot de tentoonstelling is gratis.

Workshop (volzet)

In de week van 5 februari, de Europaweek, combineer je Europa met cultuur. Leerlingen van de derde graad basisonderwijs maken op een interactieve manier kennis met de Europese Unie en volgen een workshop bij de tentoonstelling van Nel Aerts. Alle workshops tijdens de Europaweek zijn volzet, dus je kan je niet meer inschrijven.
 

‘Collages. Assemblages. Tekeningen.’ van Paul Van Hees

Luifelzaal, de Warande
vrij te bezoeken tot 14 januari 2018Van Hees is vooral bekend door de assemblages die hij maakt met afvalmateriaal. Blikjes, spuitbussen, bouten, fietsbellen, draadstangen… Het worden in zijn handen allemaal geanimeerde wezentjes. Van Hees kiest vaak voor bekende beelden met een iconische waarde, waarop hij dan een variatie maakt.

Voor deze tentoonstelling hoef je geen tickets aan te vragen of te reserveren.


Bekijk alle informatie voor scholen op onze website.

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten