Kempenlab geselecteerd voor Internationale Architectuur Biënnale

Het Kempenlab van AR-TUR is geselecteerd voor de Internationale Architectuurbiënnale van Rotterdam (IABR) in 2018 en 2020. De komende twee edities met het thema THE MISSING LINK vormen een tweeluik in Nederland en België. Het Kempenlab is samen met 30 innovatieve praktijken geselecteerd uit maar liefst 170 inzendingen van over heel de wereld.De curatoren van deze dubbele editie zijn Nederlands Rijksbouwmeester Floris Alkemade, Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck en de Belgische architect Joachim Declerck. Zij stellen dat onze huidige manier van leven, consumeren en produceren de draagkracht van onze planeet steeds meer op de proef stelt. Om de overgang naar een meer duurzame wereld mogelijk te maken, moeten we sociale, ruimtelijke en ecologische vraagstukken in een nieuw verband brengen. Zelden dient zich zo’n relevante ontwerpvraag aan.

IABR–2018+2020 onderzoekt hoe een effectieve ruimtelijke transformatie ingang kan vinden. Er is heel wat kennis over wat er fout gaat, maar inzichten over wat er moet gebeuren én hoe dat daadwerkelijk op alle schaalniveaus ingevoerd kan worden ontbreken. Dat is THE MISSING LINK.

De IABR organiseert de komende twee edities als één doorlopend proces. De biënnale van 2018 is een ‘werkbiënnale’.De editie van 2020 is meer op resultaat gericht. Kempenlab is geselecteerd als een van de innovatieve praktijken die mee in dit traject stappen.

meer info

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten