Creatieproces 'Cataract'

Danseressen Beh Chin Lau (Maleisië) en Natalie Wagner (Zwitserland/Brazilië) komen naar Nederland en België om samen met choreografe Katja Grässli van MoveToMeet (Zwitserland/Nederland), fotografe Claudia den Boer (Nederland), cultuurfilosoof Marc Colpaert een nieuw dansstuk 'Cataract' te maken, met coaching van dansdramaturg Guy Cools.

 

Samen met cultuurfilosoof Marc Colpaert en danseres Beh Chin Lau zette Katja Grässli in 2016 onder projectnaam Where Two Seas Meet in Maleisië met drie danseressen haar voorstelling In-Between-Us op de planken. Vertrekkend vanuit traditionele dans en de overeenkomsten en conflicten tussen de drie culturen in Maleisië, zocht Katja naar ieders persoonlijke stem en stelde vragen over identiteit. De internationaal opgemerkte dans solo Can't Look Trough Your Eyes (2015), gedanst door Beh Chin Lau, was de voorloper van In-Between-Us.

 

'Cataract' wordt een nieuw dansstuk binnen het internationale en interdisciplinaire project 'Where Two Seas Meet'.

 

'Cataract' wordt gebaseerd op het idee dat onze kijk op de werkelijkheid troebel is, versluierd… En dat het niet anders kan. We laten ons inspireren door het islamitisch (soefistisch) gedachtegoed, waar Jinn als Boeddhiste in Maleisië ook mee vertrouwd is. Tijdens de repetities, in een residentieperiode van twee weken, wordt er dans en decor ontwikkeld gebaseerd op cultuurfilosofische gesprekken over het thema en wat het met ieder van ons doet.

 

Het gezelschap neemt je graag mee in het creatieproces en nodigt je uit op twee residentiepresentaties in de Houten Zaal:

 

  • Open repetitie op woensdag 28 februari om 16 uur
  • Work-in-progress presentatie + publieksgesprek op donderdag 1 maart om 19 uur

 

Beide momenten zullen in het Engels verlopen.

 

Schrijf je in via dit formulier.Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Toegang is gratis, maar je mag ter plaatse natuurlijk een vrijwillige bijdrage schenken. 

 

beeld boven (c) Shwan T.

beeld onder (c) Oil Rust

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie