Binnenkort: MOOOV Filmfestival

Met als affichebeeld een foto van een jonge Iraanse fotografe, waarop een zoutmeer rozerood kleurt, trapt MOOOV de campagne van het komende MOOOV Filmfestival op gang. Vanaf de tweede helft van april palmt MOOOV de schermen van de bioscopen op zijn acht festivallocaties in met een uitdagende lading films uit de hele wereld.

 

Openen doet MOOOV met MARLINA, THE MURDER IN FOUR ACTS, een feministische western uit Indonesië met breedbeeld landschappen en muziek die neigt naar wat we kennen uit de Morricone films.

 

MOOOV Filmfestival betekent dit jaar ook heel wat moois uit Brazilië – met de would be horror GOOD MANNERS op kop –, Chinese animatie vol spanning en zwarte humor met HAVE A NICE DAY, een Pakistaanse cineaste die zorgt voor een dramatische botsing tussen het vrije leven in Europa en Islamitische tradities of ook de reeks NATIVE cinema met ondermeer de blik van een jonge Chileense cineaste op de discriminatie van haar volk, de Mapuche Indianen.

 

Verder krijgt de Marokkaanse regisseur Nabil Ayouch een Oeuvre Award, is er een focus op de controversiële Koerdische regisseur Yilmaz Güney, die herdacht wordt met een documentaire over zijn leven en de vertoning van een gerestaureerde versie van zijn Gouden Palm winnende film YOL en staan er tien documentaires op het programma, waaronder de wereldpremière van twee Vlaamse titels en tijdens Erfgoeddag een Belgische ontdekkingsreiziger die centraal staat in de film MARQUIS DE WAVRIN, DU MANOIR A LA JUNGLE.

 

En als dat nog niet genoeg is krijg je in het schitterende FOXTROT en THE REPORTS ON SARAH AND SALEEM een betere kijk op de complexiteit van het leven in Palestina of kan je met de hele familie een schat aan familiefilms ontdekken waaronder ON WHEELS en SUPA MODO zodat ook de kinderen mee kunnen op wereldreis.En als kers op de taart: films met live muziek (Cult!Live & Egged On by Music) die het publiek trakteren op een bijzondere bioscoopervaring. Kortom: iedereen welkom!

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten