Warandesouvenir: van oude banners tot leuke shoppers

Je hebt ze ongetwijfeld al zien hangen in Turnhout: de fraaie banners met reclame voor voorstellingen en tentoonstellingen in de Warande. Maar waar gaat zo’n reusachtige banner heen als we hem niet meer gebruiken?

 

Sinds kort brengen we ze naar ’t Huizeken van Den Leeuweric waar mensen met een licht mentale beperking ze verwerken tot prachtige draagtassen.

 

’t Huizeken startte een nieuw atelier binnen de dagbesteding, waarop het fantastische vrijwilligersteam volop naailessen begon te geven en ze samen een patroon bedachten voor de ideale draagtas. Die moet immers stevig en gebruiksvriendelijk zijn.

 

Oefening baart kunst en ondertussen zijn de eerste draagtassen klaar! Wil je er een om je schouder hangen of iemand anders een uniek cadeau geven? De draagtassen zijn te koop aan de ticketbalie van de Warande in de Centrale Hal. De winst gaat terug naar Den Leeuweric.

 

Je herkent onder andere shoppers met een printje van de Kempenatlas, de tentoonstellingen van Luk Van Soom en Nel Aerts, het concert van Tjens Matic, WinterWarm in de Hoge Rielen en ons eigen seizoensbeeld in het Turnhout Vennengebied.

 

’t Huizeken wil meer inzetten op het hergebruiken van materialen om er nieuwe dingen van te maken en dat strookt met de visie van de Warande. In het winkeltje van ’t Huizeken in de Vredestraat kan je van maandag tot donderdag nog meer leuke spullen ontdekken.RTV bracht een bezoekje aan het atelier waar de banners tot shoppers omgetoverd worden. Bekijk hier de reportage.

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten