Deze maand in samenwerking met onze partners

De Warande heeft een uitgebreid eigen programma, maar breidt dat graag uit met het aanbod van interessante partners.

 

We werken nauw samen met de partners binnenshuis. AR-TUR, DINAMO, Kunst in Zicht, MOOOV, Omnes vzw en Stripgids bieden voor ieder wat wils en organiseren regelmatig fijne activiteiten.

 

Mixtuur en vzw octave

 

Daarnaast werkt de Warande ook samen met Mixtuur en vzw octave. Deze twee Kempense verenigingen promoten de onschatbare cultuurhistorische waarde van het orgel. Dat doen ze door initiatieven te organiseren waarbij het instrument uit zijn comfortzone wordt gehaald. Dit leidt tot ongewone en verrassende crossovers met andere kunsten.

Op 8 april presenteren we samen 'Celtic Spirit & organ: the cd' met Andrea Will (D), Martin Schröder (D) en Hans-André Stamm (D). De voorstelling vindt plaats in de Sint-Pieterskerk op de Grote Markt in Turnhout.

 

 

meer info en tickets

 

Jazzclub De Singer

 

De Singer is een jazzclub in Rijkevorsel met een uitgebreid aanbod aan jazzconcerten. In april nemen we twee van deze concerten op in het programma van de Warande.

 

Vrijdag 13 april is voor een keer een geluksdag, want twee sleutelfiguren uit het 'gouden tijdperk' van de Italiaanse jazz delen het podium met een al even straffe klarinetspeler en een drummer. Hieronder kan je alvast een voorsmaakje beluisteren.

 

 

meer info en tickets

 

Eén week later, op vrijdag 20 april, krijg je maar liefst twee jazzconcerten voorgeschoteld. De Belgische pianist Bram Weijters vormt een duo met de Amerikaanse trompettist en componist Chad McCullough. Aanstormende jazzgitarist Tim Finoulst brengt nog een drummer en een bassist mee en samen spelen ze melodieuze en lyrische jazz.

 

Bram Weijters & Chad McCullough Duo

 

meer info en tickets

 

Kempense cultuurcentra ('t Pact)

De Warande heeft nauw contact met vier culturele centra uit de omgeving. Dit zijn de cultuurcentra van Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals en Mol. We stemmen onze programma's op elkaar af om de Kempen van een evenwichtig aanbod te voorzien. We zien elkaar niet als concurrenten, maar willen complementair zijn aan elkaar.

 

Wegens groot succes voorziet 't Pact een extra voorstelling van 'Manon en Jean van Florette' van Comp.Marius in openlucht, in een stukje ongerepte natuur tussen Retie en Kasterlee.

 

In dit tweeluik erft Jean een oude boerderij van zijn moeder, Florette. Samen met zijn dochter Manon en zijn vrouw Aimée trekt hij weg uit de stad om op het platteland te gaan boeren. Vlak voor hun komst gieten twee dorpelingen, de achterlijke Ugolin en zijn nonkel Papet, de bron vol cement. Het begin van het einde.

 

Manon en Jean van Florette

 

meer info en ticketslees meer over onze partners

Guy Kokken
Guy Kokken
De Singer
Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten