Artiesten gezocht voor loge-optredens in de Warande

Tijdens het Openingsfeest op zaterdag 15 en zondag 16 september heropent de vernieuwde Schouwburg van provinciaal cultuurhuis de Warande. Dat wordt voor Turnhout en de hele Kempen groot feest voor jong en oud. Als rode draad doorheen het programma van het Openingsfeest slingert een ontdekkingstocht langs plekjes in de Warande waar je als toeschouwer normaal nooit komt.Backstage bijvoorbeeld, waar zich de loges van de artiesten bevinden. Je kan die beschouwen als hun living. Het is dan ook maar een kleine stap om die om te toveren tot een mooie en onverwachte locatie voor een gezellig huiskamerconcert of een intieme voorstelling.

Heb jij zin om tijdens het Openingsfeest in deze unieke setting eenmalig een akoestisch concertje te spelen, een tekst voor te dragen, te dansen of wat dan ook? Stuur dan vóór 1 mei een mailtje naar wouter.maas@turnhout.be en stel je kandidaat.

Hou hier alvast rekening mee:

  • duurtijd: maximaal 30 minuten
  • akoestische set
  • beperkte ruimte
  • enkel voor artiesten uit de provincie Antwerpen

 

Gedeputeerde van de provincie Antwerpen en voorzitter van APB de Warande, Peter Bellens: 'Eens de Schouwburg gerenoveerd is, kan de Warande haar deuren weer echt hélemaal openzetten. Heel de Kempen heeft lang naar dit moment uitgekeken. Het grote publiek krijgt op 15 en 16 september een unieke gelegenheid om de kleinste hoekjes en kantjes van het cultuurhuis te ontdekken.'

Schepen van Cultuur, Astrid Wittebolle: 'In de Turnhoutse regio is er bijzonder veel talent aanwezig in alle mogelijke disciplines: dans, muziek, beeldende kunsten, dj’s… Deze beginnende artiesten een plek geven waar ze zich kunnen tonen werkt. Zeker als het op een unieke locatie is. Denk maar aan het Watertorenfestival tijdens Turnhout Cultuurstad van Vlaanderen, of de Thuiskamerconcerten. Als we als stad ons steentje kunnen bijdragen, doen we dat graag.'

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten