Curatoren: Sidi Larbi Cherkaoui - Michael De Cock - Jef Neve

Om de heropening feestelijk in te zetten, vroegen we drie goede vrienden van de Warande om een aantal voorstellingen of artiesten te selecteren die hen nauw aan het hart liggen.

 

Sidi Larbi Cherkaoui cureert het dansprogramma en hij programmeerde onder andere zijn grote inspiratiebronnen zoals Anne Teresa De Keersmaeker, Wim Vandekeybus en Alain Platel. Daarnaast presenteert hij eigen werk en producties van verwante artiesten.

 

lees hier het interview met Sidi Larbi Cherkaoui


Acteur, regisseur en auteur Michael De Cock is volgend seizoen de centrale theatergast in de Warande. De artistiek leider van KVS mag de vernieuwde Schouwburg inwijden met vijf voorstellingen van eigen keuze. Zo opent hij zijn programma met ‘Mancha’ van KVS en de Munt, dat hij zelf zal regisseren.

 

lees hier het interview met Michael De Cock

 

Jef Neve organiseert het Neve Festival in november. Met de derde editie van dat meerdaags evenement wil Neve het publiek verwennen én verrassen. Het veelzijdig programma vermeldt zowel jazztoppers als flamenco, electropop en een bijzonder klassiek concert dat Jef Neve zelf dirigeert.

 

lees hier het interview met Jef Neve
 

Niels Van Heertum Artist in Residence


Artist in Residence van seizoen 2018-2019 is Niels Van Heertum. Deze euphoniumspeler met Turnhoutse roots wendt zijn jazzachtergrond aan voor uiteenlopende projecten. Dit seizoen kan je Van Heertum zien in verschillende voorstellingen in de Warande. Hij begeleidt onder andere een koorddansact op het Openingsfeest, speelt bij een dansvoorstelling van Alain Platel, treedt op met Chantal Acda en Linus en organiseert een Aspen Label Night.
 

lees hier het interview met Niels Van Heertum

 

 Je kan deze selecties heel eenvoudig bestellen als reeks.

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie