Vijf vragen aan Kees van Kooten

Deze zaterdag kan je naar een nieuwe editie van de Lange Nacht van het Korte Verhaal. Achterover in je zetel en luisteren naar straffe verhalen, meer moet je niet doen. Absolute blikvangers van deze derde editie zijn Martin Michael Driessen, Daisy Johnson (VK), Tommy Wieringa, Samantha Schweblin (ARG) en Kees van Kooten. Laat je op deze druilerige dagen bekoren door deze storytellers!


We stelde de Nederlandse schrijver Kees van Kooten vijf vragen.
 

Het is alweer lang geleden dat u nog eens in de Warande te gast was. Wij herinneren ons nog zeer goed Geletterde Mensen (1995), de musical Wina Zingt (2002) en het bezoek met Guy Mortier van HUMO (2006). Hebt u zelf nog enige herinnering aan Turnhout of de Warande?

van Kooten: Nee, ik herinner mij de Warande niet, maar des te leuker dat ik nog een keer mag komen en hoe ik dan al van buitenaf zal zuchten : A ja, DAT was de Warande!

 

Op zaterdag 8 december staat u op het podium met een reeks schrijvers uit binnen- en buitenland: Martin Michael Driessen, Daisy Johnson (UK), Tommy  Wieringa, Samanta Schweblin (Argentinië) en Saskia De Coster. Naar wiens verhaal bent u het meest benieuwd ?

van Kooten: Tommy en zijn prachtwerken ken ik, de drie dames ken ik niet, dus dat is spannend, maar ik ben het meest benieuwd naar de thrillertovenaar Martin Michael Driessen.
 

Kunt u al een tipje van de sluier oplichten over uw eigen verhaal?

van Kooten: Ik hoop het publiek in de Warande een techniek bij te brengen aangaande de schuldeloze
aanpak van ons teveel aan boeken.
 

Op de website van de Warande vindt u een heel programma vol theater, dans, muziek, cabaret, … Ziet u een voorstelling waarvan u denkt: “Verdorie, daar zou ik wel willen bijzijn!” ?

van Kooten: De magie van Stefaan Degand zou ik wel weer eens live willen ervaren.
 

Is er een verschil tussen een Belgisch en een Nederlands publiek?

van Kooten: Het Vlaams publiek is ingetogen en zelden zichtbaar opgetogen, maar het Nederlands publiek is minder wellevend.

 

 

De Lange Nacht van het Korte Verhaal
zaterdag 8 december om 19 uur
de Warande
meer info en tickets
 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie