Jon Brown

Amerikaanse saxofonist Joshua Redman met 'Still Dreaming' in de Kuub

Komt dat zien! komt dat zien! Niemand minder dan de gereputeerde Amerikaanse saxofonist Joshua Redman komt naar Turnhout. Met de band Still Dreaming brengt hij absolute toppers mee: bassist Scott Colley, Ron Miles op de trompet en op de drums – jazeker - Brian Blade.


Het album ‘Still Dreaming’ komt talloze keren in lijstjes voor van beste jazzalbums van 2018. Slechts twee concerten in België! Wie hen op Jazz Middelheim zag heeft geluk want kan ze een tweede keer zien, en de anderen grijpen nu best heel snel de kans.

 

Joshua Redman startte begin jaren ’90 in de band van Coltrane drummer Elvin Jones. Al snel vormde hij groepen met muzikanten als Charlie Haden, Pat Metheny en Brad Mehldau. Zijn band Still Dreaming bestaat uit absolute toppers: Scott Colley, bassist bij Herbie Hancock; trompettist Ron Miles die eigen groepen leidt maar ook een vaste waarde is bij Bill Frisell; Brian Blade tenslotte - één van de strafste drummers ter wereld die in de jazz furore maakt in het kwartet van Wayne Shorter, en ook op heel wat bekende albums speelt (‘Wrecking Ball’ van Emmylou Harris, ‘Time Out of Mind’ van Bob Dylan en ‘Black Dub’ van Daniel Lanois met Trixie Whitley). ‘Still Dreaming’ is ook de titel van het album dat in juni uitkwam. Niet alleen de Standaard, maar ook The Guardian, Rolling Stone, Jazztimes, …rekenen het album tot de 10 beste releases uit 2018. Het is een eerbetoon aan het kwartet Old And New Dreams waarin ook vader Dewey Redman saxofoon speelde. Joshua Redman en Still Dreaming brachten op Middelheim volgens velen het beste concert van het hele festival. Nu kan je ze in alle rust en aandacht (opnieuw) bewonderen.


Een samenwerking van de Warande en de Singer.

 

Joshua Redman met 'Still Dreaming' / do 21 februari om 20.15 uur
in de Kuub, zittend

meer info en tickets

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie