Melanie de Biasio, kruising tussen Nina Simone en Sade

Ze levert sinds haar dijk van een debuut (‘A stomach is burning’) het ene na het andere meesterwerk af. Nog nooit van haar gehoord? Dat kan niet. Melanie de Biasio is namelijk één van de Belgen waar het buitenland jaloers op is.


Cultuurmagazine Jeroen schreef in hun recentse editie een boeiend artikel over de zangeres. Lees hier het artikel uit Jeroen.


Melanie de Biasio is muzikaal een kruising tussen Nina Simone en Sade, met een vleugje The Velvet Underground. In 2007 verscheen 'A stomach is burning', een dijk van een debuut. Met de release van ‘No deal’ in 2013 kwam haar zangcarrière in een stroomversnelling. Ze veroverde stormenderhand Europa. In 2016 bracht ze ‘Blackened cities’ uit, een rauw portret van haar geliefde thuisstad Charleroi. In 2017 volgde album nummer drie. Met Lilies leverde de Biasio weer een meesterwerk af met haar typische donkere sound, omfloerst met een onderkoelde sensualiteit. Sindsdien toert ze door Europa en speelde ze drie (!) uitverkochte concerten in de AB, schitterde ze tijdens Leuven Jazz, Jazz à Liège, Gent Jazz én Jazz Middelheim. 

 

Melanie de Biasio
wo 27 februari om 20.15 uur in de Schouwburg

meer info en tickets
 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie