Jeroen Vanluyten wordt de nieuwe directeur

De 36-jarige Antwerpenaar Jeroen Vanluyten wordt de nieuwe directeur van de Warande in Turnhout. Zijn aanstelling werd gisterenavond bekrachtigd door de Raad van Bestuur van het provinciaal cultuurhuis. Vanluyten treedt midden juli in functie.

Na Eric Anthonis, Staf Lauwerysen en Staf Pelckmans wordt Jeroen Vanluyten de vierde directeur van het Turnhoutse cultuurhuis. Na zijn studies in de rechten en de criminologie koos de jonge Antwerpenaar al snel voor zijn grote passie, de kunstensector. Hij verdiende zijn strepen als stafmedewerker bij het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen en als coördinator van de staf lokaal cultuurbeleid bij de Stad Antwerpen.

Vanluyten kwam als beste kandidaat uit de selectieprocedure die door de provincie Antwerpen was opgestart in de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Warande. Op woensdag 15 mei heeft de Raad van Bestuur van het provinciaal cultuurhuis zijn aanstelling bevestigd. Midden juli gaat hij aan de slag.

“Jeroen staat gekend als een bruggenbouwer,”
stelt voorzitter Kathleen Helsen. “Vanuit zijn huidige functie bij de Stad Antwerpen is hij gewoon om goede contacten te leggen tussen het culturele veld en de overheid, om leiding te geven en nieuwe initiatieven op de rails te zetten. Het is de geknipte man om de faam van cultuurhuis de Warande in de stad, in de Kempen en de rest van Vlaanderen de komende jaren nog te versterken. Daarvoor kan hij hier in huis alvast rekenen op een ervaren stafploeg en een team van tientallen gedreven medewerkers en vrijwilligers.”

“Het is een heel prikkelende gedachte om mee de bakens uit te morgen zetten voor dit cultuurhuis en het Kempense cultuurlandschap in het algemeen,”
voegt Jeroen Vanluyten daaraan toe. “Het opstellen en uitvoeren van een nieuw beleidsplan, de integratie van de bibliotheek, partnerschappen binnen de kunst- en cultuursector onderhouden en verder uitbouwen, de diversiteit binnen onze samenleving vertalen naar de werking en het aanbod van de Warande, … Het zijn maar enkele van de werven waar ik graag mijn schouders onder zet.”

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie