Het Goeyvaerts Trio & Zsuzsi Tóth in de Begijnhofkerk

Op 15 november kan je in de Begijnhofkerk gaan luisteren naar het Goeyvaerts Trio en sopraan Zsuzsi Tóth. In het concert worden de componisten Giacinto Scelsi en Hildegarde Van Bingen met elkaar geconfronteerd. Dat geeft een wonderlijke verklanking van hogere sferen, visioenen en hogere dimensies. Giacinto Scelsi bereikte de hoogste vorm van intimiteit in de stukken die hij voor strijkers schreef.

'Elegia per Ty', opgedragen aan zijn te vroeg gestorven vrouw, is een van zijn meest beklijvende werken. Hij omschrijft het zelf als een zoektocht naar een derde dimensie in de klank. Een onzichtbare dimensie, even onzichtbaar als de vele visioenen die Hildegarde Van Bingen zag. Haar muziek tracht een verklanking te zijn van deze extatische intimiteit. Is klank veelzeggender dan woorden en beelden? Van Scelsi zijn er amper afbeeldingen te vinden. Is hij de Banksy van de klassieke muziek?

Het Goeyvaerts Strijktrio onderzocht in de Fondazione Scelsi te Rome de muzikale roots van deze onzichtbare man. Zsuzsi Toth duikt in het uitgebreide muzikale testament van Hildegarde Van Bingen.

meer info

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie