Elly Van Eeghem

(Dis)placed interventions in samenwerking met AR-TUR

In de lecture performance '(Dis)placed interventions' prikkelt Elly Van Eeghem je verbeelding met videobeelden, stemopnames, muziek en kleurrijke projecties. Het materiaal verzamelde ze de afgelopen jaren in verschillende wijken in Gent, Parijs, Berlijn en Montreal. Samen met  buurtbewoners, schoolkinderen en verwante makers zette ze er verschillende projecten op poten. 

In deel twee organiseert AR-TUR een nagesprek met enkele 'dorpsmakers' o.l.v. Olav Grondelaers (Klara). Hoe behouden onze dorpen hun eigenheid? Hoe houden we ze levendig en fraai, anders dan de zielloze appartementen en verkavelingen die we nu op veel plekken zien ontstaan? AR-TUR focust de komende jaren met het Kempenlab Dorpsarchitectuur op de ruimtelijke kwaliteit van dorpen.

AR-TUR is het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de regio Kempen en is ook partner van de Warande. Als onafhankelijk platform beoogt AR-TUR een zo groot mogelijke impact op de ruimtelijke kwaliteit van de gebouwde omgeving in de Kempen.

(Dis)placed interventions' van Elly Van Eeghem
donderdag 21 november om 19.30 uur
in de Kuub
meer info en tickets

Meer weten over het project van Elly Van Eeghem? Kijk hier!

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie