Hans Withoos

Vijf vragen aan Ruben Ameling van Introdans

Zondag 15 december komt het dansgezelschap Introdans naar onze Bonte Zondag. Ze brengen met de voorstelling 'GRUPO SPORTIVO', vijf mooie, gekke, grappige, betoverende danschoreografieën.

Eén van de professionele dansers is Ruben Ameling. Hij danst al acht jaar bij Introdans en geeft daarnaast ook dansles aan de dansopleiding van SAMWD Turnhout. We mochten hem alvast vijf vragen stellen!

 In 'GRUPO SPORTIVO' laten de choreografen zich inspireren door sporters. Uit welke sport zijn jouw bewegingen?
In de stukken die ik dans, komen turnen en voetbal voorbij. Ook zit er veel acrobatiek of circus in de voorstelling. Als je goed zoekt, vind je nog veel meer sporten in 'GRUPO SPORTIVO'!

Waarom moeten we zeker komen kijken naar de voorstelling van Introdans?
'GRUPO SPORTIVO' heeft voor ieder wat wils. De voorstelling is magisch, krachtig, speels, indrukwekkend, herkenbaar en humoristisch. Het publiek gaat na het zien van 'GRUPO SPORTIVO' voldaan en opgewekt naar huis.

Wie mag er niet ontbreken in jouw ultieme droompubliek?
Natuurlijk mogen mijn ouders, familie en vriend niet ontbreken in mijn ultieme droompubliek. Binnenkort dans ik voor het eerst sinds jaren weer in de Warande, in het voor mij bekende Turnhout. Dan mag Griet Suykerbuyk natuurlijk ook niet ontbreken in mijn droompubliek; zij heeft mij aangespoord om te gaan dansen. Tijdens haar lessen heb ik mijn eerste danspasjes gezet.

Ben je al vaak in de Warande geweest? Wat is je mooiste herinnering aan de Warande?
Precies 20 jaar geleden begon ik in de Warande met dansen. Hier heb ik dus heel wat uurtjes doorgebracht! In de Warande danste ik mijn eerste hoofdrol as Jip in de voorstelling Jip en Janneke. Ik heb veel mooie herinneringen aan de Warande. Sinds de verbouwing ben ik er niet meer geweest, dus ik ben erg benieuwd hoe het er nu uit ziet!

Hoe is het om bij Introdans te dansen?
Introdans is natuurlijk een internationaal gerenommeerd dansgezelschap. Sinds acht jaar dans ik bij Introdans, dat is een droom die uit komt! Met Introdans heb ik veel van de wereld gezien; we worden overal ter wereld erg enthousiast ontvangen. Ik zal ook niet snel vertrekken bij Introdans. Het gezelschap is een grote familie met een passie voor dans. Wat wil je nog meer?! 

Nu ook benieuwd naar deze voorstelling?

'GRUPO SPORTIVO' - Introdans
zondag 15 december om 16 uur
in de Schouwburg
meer info en tickets

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie