Sacha Jennis

Vijf vragen aan Sarah Rombouts van STORMOPKOMST

Zondag 29 maart zijn kinderen en volwassenen welkom voor een gloednieuwe editie van het kunstenfestival STORMOPKOMST. Voorstellingen, workshops, een feestje of een expo... De ganse dag palmt het festival de Warande in. Wij strikten programmator Sarah Rombouts en stelden haar vijf vragen.

In het kort: wie ben je? En wat is STORMOPKOMST?

Mijn naam is Sarah Rombouts. Ik ben opgegroeid in Hoogstraten, en kwam als kind al in de Warande. Na tussenstops in Gent, Berlijn en Antwerpen organiseer ik hier sinds 2012 STORMOPKOMST, een ontdekkingsfestival voor kinderen en volwassenen. Alle verschillende kunstvormen kunnen hier aan bod komen, ook die die je misschien nog nooit eerder hebt gezien. Veel werk is nog nooit eerder aan kinderen getoond. Maar waarom zou je hen daarvan uitsluiten, vragen wij ons dan af?

Wat mogen we verwachten van deze STORMOPKOMST editie?

Deze STORMOPKOMST heeft als thema ‘Alles, nu’. We leven in een tijd waarin alles en iedereen van overal ter wereld op elk moment beschikbaar is. Tegelijk raken we – en zeker de jongere generatie – er meer en meer van bewust dat we nù dingen moeten veranderen, voor het te laat is. Op STORMOPKOMST zie je hoe kunstenaars met dit alles omgaan, maar kan je ook zelf aan de slag.

Wat moeten we zeker gaan kijken of doen op de festivaldag in Turnhout?

Zelf heb ik erg veel last van FOMO, fear of missing out. Mijn antwoord is dus: ‘alles’, want kiezen is verliezen. Maar als ik toch een paar tips moet geven: wie wil kijken, wil ik de performances van Reckless Sleepers (A String Section) en Lize Pede (Island of Slow) aanraden. Wie wil doen, kan onze betoging (Elke Straat is een Speelplaats) mee organiseren. En wie wil klikken, kan nù al terecht op ons Festival Digital.

STORMOPKOMST komt dit jaar voor de 12de keer naar de Warande. Wat is één van je leukste herinneringen? 

Een moeilijke vraag, want ik kan over elk jaar wel een leuk verhaal vertellen. Daarom eentje uit 2018, toen er geen festival was, maar we drie dagen lang bouwden aan een Rube Goldberg machine. Het moment dat we die in werking zetten, alles liep zoals bedacht, was heerlijk! En dankzij ons filmpje kan ik dat ook nog vaak herbeleven.

Wie of wat wil je zeker een keer op het festival? 

Ik heb altijd geleerd dat je wensen niet mag uitspreken, want dan komen ze niet uit. Maar als alles goed loopt, zie je dat op een van de volgende edities!

STORMOPKOMST festival
zondag 29 maart
in de Warande
meer info en tickets

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie