Expo binnenkort: De Nacht

Noteer alvast zaterdag 28 maart om 20 uur in je agenda. Dan opent de expo 'De Nacht' in onze Expozaal. Deze tentoonstelling met als thema nacht is een coproductie van de Warande en STORMOPKOMST.

Voor er kunstlicht bestond, was de nacht vol van duisternis. Dag en nacht waren twee verschillende werelden. De nacht had een eigen cultuur, met eigen rituelen, geuren, geluiden en regels. De nacht zat vol reële en imaginaire gevaren. De nacht bood de mens de gelegenheid om te ontsnappen aan de alledaagse werkelijkheid, aan de sociale conventies en hiërarchieën.

Veel kunstenaars laten zich dan ook inspireren door deze wereld die tegelijk zo bekend en zo onbekend is. Die rust brengt en opwinding.

Verwacht o.a. werken van Nel Aerts, Fred Bervoets, John Bijnens, David Claerbout, Wouter Huis, Pieter Jennes, Natasja Kensmil, Saul Leiter, Frans Masereel, Laetitia Molenaar en vele anderen!

De Nacht
vernissage op zaterdag 28 maart
expo van 29 maart tot 16 augustus
gratis in de Expozaal
meer info

 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie