de Warande

Curator DRUMMING Aarich Jespers op bezoek

Aarich Jespers (Zita Swoon, The Colorist Orchestra …) cureert samen met de Warande het festival DRUMMING. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart ontdek je de eerste editie van dit tweedaags festival rond percussie en drums in de Kuub en Schouwburg. Deze week kwam Aarich alvast op bezoek om samen met Gerd en Wilfried van Ictus en onze techniekers de laatste voorbereidingen te treffen. Wij kijken er alvast naar uit!

Wie mag je verwachten?

vrijdag 13 maart

  • Het Ictus Ensemble (bekend van samenwerkingen met danscompagnie Rosas - Anne Teresa De Keersmaeker) met onder anderen een uitvoering van Drumming-Part One (Steve Reich).

    MEER INFO EN TICKETS

 

zaterdag 14 maart

  • Tsubasa Hori (JAP) zal met een installatie van traditionele Japanse percussie een set spelen die heel dynamisch is opgebouwd. 

  • David Van Tieghem(VS) komt voor de éérste keer solo optreden in België. Hoewel zijn naam Europees klinkt, komt deze muzikant uit New York, en stond hij aan de wieg van NO WAVE. 

  • Eric Thielemans brengt een soloset in de traditie van freejazz. Hij is al jaren aan het werk om zijn solowerk uit te puren en een taal te ontwikkelen die communiceert met de ruimte en het publiek. 

  • Aarich Jespers en Kobe Proesmans richtten in 2013 The Colorist Orchestra op, een kamerpopcollectief met verschillende muzikanten. The Colorist Orchestra #Labo & Joris Caluwaerts brengen ensemblewerk. De set is opgebouwd rond zeven stukken die zijn gecreëerd en geïnspireerd op de klankinstallaties van George ‘Toet’ Smits. 

  • Lander Gyselinck heeft carte blanche gekregen en zal een soloset spelen op drums, aangevuld met elektronica. Wie Lander al eerder zag spelen bij STUFF. of Beraadgeslagen, heeft zich er waarschijnlijk op betrapt, dat alle aandacht gaat naar zijn ongelofelijke drummen. 

    MEER INFO EN TICKETS

 

Festival DRUMMING
vrijdag 13 en zaterdag 14 maart
in de Kuub en Schouwburg
voorverkoop: 15 euro per concert
combi: 25 euro
meer info en tickets

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie