Tom Van Mele

Jonge performers gezocht

‘Screws’ is een fantastische dans- en circusvoorstelling van Alexander Vantournhout & not standing. Tijdens ons circusfestival Plein de Cirque maken zij hiervan een XL-versie met tien professionele artiesten en vier kinderen.
Wij zijn op zoek naar jonge performers om de show compleet te maken!

Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Heb je nog tijd vrij in de laatste week van de zomervakantie en het tweede en derde weekend van september? Heb je zin om mee te spelen in een voorstelling op ons festival Plein de Cirque? Dan is dit je kans! 

Schrijf je in via deze link voor 8 juli

Over het project Screws XL

Het publiek ziet langs een parcours verschillende mini-voorstellingen en scènes: solo’s, duetten en puntige groepschoreografieën. Met behulp van stijgijzers, bowlingballen, vleeshaken, anti-zwaartekrachtschoenen en andere objecten tarten de performers de wetten van de fysica.

De voorstelling is een XL-versie van de succesvoorstelling ‘Screws’ uit 2019, een ware voltreffer van Alexander Vantournhout vol suspense, dans, acrobatie en kinderlijk plezier.

Bekijk hier een trailer van Screws XL.


Screws XL in Plein de Cirque

​Vanaf de laatste week van de grote vakantie gaan de volwassen performers van Screws samen met vier kinderen aan de slag met het materiaal van de originele Screws-voorstelling en breiden ze de scènes uit tot een XL-versie. 

zin om mee te doen?

​Beginnen je benen en armen te kriebelen? Ben je tussen de 8 en de 12 jaar en kan je je vrij maken op alle hieronder opgesomde data? Maak dan een korte video van max. 2 minuten waarin je het beste van je bewegende zelf toont op een liedje naar keuze en schrijf je vervolgens vliegensvlug in voor dit unieke dansproject!

Inschrijven kan tot en met 8 juli via deze link dus wees er snel bij. 

Er wordt een selectie gemaakt op basis van de inzendingen. Na 18 juli brengen we alle kandidaten via mail op de hoogte. 

De voorstelling vindt plaats op zondag 18 september om 13 en 15.30 uur. Repetities telkens van 11 tot 17 uur op 29, 30 en 31 augustus en op 10, 11 en 17 september.