de Warande

Vrijwilliger van de maand

Voor ons zijn al de Warande-vrijwilligers van onschatbare waarde. Zonder hun inzet, hun capaciteiten en vooral hun enthousiasme zou de Warande niet kunnen zijn wat het vandaag is. Zij zijn dan ook onze beste ambassadeurs.

Elke maand vertelt iemand waarom vrijwilligerswerk in de Warande voor hem of haar bijzonder is. Deze maand: Ramona Lafontaine (15), bezig aan haar eerste seizoen.

Hoe ben je als vrijwilliger in de Warande terechtgekomen?

Mijn moeder is de vrijwilligerscoördinator in de Warande en ze vertelt daar thuis altijd over. Ik word dit jaar 16 dus vanaf nu mag ik eindelijk ook al dat leuke vrijwilligerswerk doen. Omdat ik graag een studentenjob in de horeca wil, leek het me goed om in de Warande al wat ervaring op te doen als vrijwillige tapper. Maar ik heb ondertussen ook al geholpen met de ticketcontrole en in de vestiaire. Alles is heel leuk om te doen.

De eerste keer tappen was samen met één van mijn beste vriendinnen,  toen Stikstof in de Kuub kwam. Het was hard werken maar supertof. Ook de andere vrijwilligers waren heel leuk om mee samen te werken. Ik heb ook op het MOOOV filmfestival geholpen in het café en bij de ticketcontrole.

Wat vind je fijn aan je vrijwilligerswerk in de Warande?

Dat ik ervaring kan opdoen vind ik heel handig. Maar het is natuurlijk ook wel leuk dat er aan dat tappen een vergoeding vasthangt. Zo kan ik extra zakgeld verdienen. Af en toe een voorstelling kunnen zien, vind ik ook wel mooi meegenomen. Maar het leukste is dat twee van mijn vriendinnen ook vrijwilligerswerk doen in de Warande en dat we dat samen kunnen doen. 

Dat is inderdaad het allerleukste! Merci Ramona!
Zonder jou, geen Warande.

 

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk in de Warande of wil je ook graag deel uitmaken van ons vrijwilligersteam? Stuur dan snel een mail naar willeke.broeckx@warande.be