50 jaar de Warande

Op 28 oktober 1972 opende de Warande als één van de eerste culturele centra in Vlaanderen de deuren. Dit najaar vieren we uitgebreid deze 50ste verjaardag. We blikken terug én vooruit!

Onder de noemer FUTURE/CLASSICS nodigen we op het podium artiesten uit die de Warande mee hebben groot gemaakt en een nieuwe generatie muzikanten en theatermakers. Je ziet werk van Alain Platel, Annelies Van Hullebusch, Anouar Brahem, De Nwe Tijd, FC Bergman, Sylvie Kreusch, Herman van Veen, Kapitein Winokio, Raymond van het Groenewoud… Het theatergezelschap BERLIN werkt zelfs een hele special uit voor de Warande waarbij ze verschillende voorstellingen en installaties presenteren.

Voor de tentoonstelling 'OUDE WIJN/NIEUWE ZAKKEN' brengt de Warande 25 memorabele kunstenaars samen. Zij selecteerden op hun beurt iemand voor de toekomst. Verwacht je alvast aan grote namen als Anne-Mie Van Kerckhoven, Fred Bervoets, Jef Geys, Ria Pacquée, Vaast Colson, Hans Op de Beeck, Nadia Naveau…

Op 14, 15 en 16 oktober 2022 organiseert de Warande in samenwerking met mini-productiehuis SLAK een cultuurmarathon van 50 uur, waarbij alle mogelijke expressievormen met elkaar in dialoog gaan. ’50 uur de Warande’ wordt een groot verjaardagsfeest dat hulde brengt aan de afgelopen 50 jaar en een blik richt naar de toekomst door een platform te geven aan wat Turnhout en de Kempen nog allemaal te bieden hebben.

Verder zullen ook onze jarenlange partners het najaar kleuren: AR-TUR, DINAMO, HETGEVOLG, de Concertvereniging, Kaaiman, Kunst in Zicht, MOOOV, STORMOPKOMST, Stripgids, Theater Stap en vele anderen…

meer info