Vooruitblik 2024: s t i l in februari

In februari geen WinterWarm Festival dit seizoen, maar een focus op stilte, rust en geestelijke gezondheid met s t i l in de Warande. Samen met Dinamo, MOOOV, AR-TUR, Bibliotheek Turnhout en Avansa Kempen organiseren we in de maand februari voorstellingen, installaties, workshops en lezingen met een focus op stilte.

Cultuurjournalist Virginie Platteau schreef naar aanleiding van s t i l de tekst 'Het mag ook stil'. "Wie luistert naar de stilte, hoort veel. Wie zich even aan de stilte durft over te geven, betreedt die rustige plek waar alles mogelijk is, waar dromen ontstaan en ideeën plots opkomen. Waar de verbeelding wordt geprikkeld en waar moeilijke dingen even kunnen bezinken. In de verstomming, in de stilte van wat ons verstand te boven gaat bevindt zich schoonheid, poëzie, verlangen." Lees hier de volledige tekst.

Op het programma o.a. de relaxed performance van Side-Show, Het Stiltemuseum van Sanne Vanderbruggen, overnachten in de Kuub met Wadi, een workshop yoga, een lezing over stilte, de kunstinstallatie 'X-ED Essay', een film ... Bekijk hier het programma.

 

s t i l
februari 2024
alle info