Nieuws

 • Nel Aerts Vijf vragen aan Nel Aerts

  Sinds begin december neemt de jonge kunstenares Nel Aerts de Expozaal van de Warande in met de tentoonstelling 'Ontmaskerd Maske'. Je kan haar werk nog komen bewonderen tot en met zondag 18 februari. Op 14 januari geeft Nel Aerts zelf een rondleiding in onze tentoonstellingsruimte en beantwoordt ze een aantal vragen tijdens de artist talk. Ook wij stelden haar al vijf vragen: Wat is je ervaring met de Warande?
  'De samenwerking met de Warande heb ik voor deze tentoonstelling als heel vertrouwd en toegewijd ervaren. Ik kom daardoor met veel plezier naar de Warande.'
    Wie zou je graag eens rondleiden in je eigen tentoonstelling?
  'De Amerikaanse kunstenaar Philip Guston, al zou ik niets tegen hem durven zeggen.'
    Welk moment uit je carrière zal je je altijd herinneren?
  'De tentoonstelling 'Un-Scene II' in Wiels in Brussel over de opkomende Belgische kunstscene zal me altijd bijblijven.'
    Wat wilde je worden als kind?
  'Ik wilde graag architect worden.'
    Welk van onze aankomende voorstelling of tentoonstellingen zou je graag willen zien?
  'Voor mij graag de solotentoonstelling van Ria Pacquée.'  

 • Kempenlab geselecteerd voor Internationale Architectuur BiĆ«nnale

  Het Kempenlab van AR-TUR is geselecteerd voor de Internationale Architectuurbiënnale van Rotterdam (IABR) in 2018 en 2020. De komende twee edities met het thema THE MISSING LINK vormen een tweeluik in Nederland en België. Het Kempenlab is samen met 30 innovatieve praktijken geselecteerd uit maar liefst 170 inzendingen van over heel de wereld.

 • Barzoen in de beginjaren Vijf jaar Barzoen

  Eind januari viert eetcafé Barzoen zijn vijfde verjaardag. Sinds het prille begin in 2013 is er heel wat veranderd in de zaak en groeide Barzoen uit tot ons favoriete café. Het Warandeteam gaat na de uren graag even ontspannen aan een van de lange tafels.

 • Jessica People of de Warande

  Als bezoeker van de Warande krijg je in de eerste plaats een voorstelling, concert of tentoonstelling te zien. Daar komt natuurlijk heel wat werk bij kijken. We bieden je elke maand een blik achter de schermen en zetten graag enkele collega's of vrijwilligers in de spotlights. Vrijwilliger in de kijker Jessica (28) werkt als thuisbegeleidster bij de Lommer van Ter Loke waar ze mensen met een beperking helpt om zelfstandiger te leven. Ondertussen werkt ze ook al vier jaar als vrijwilliger bij Knipoog. Ze haalt mensen met een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid thuis op om samen naar een voorstelling of tentoonstelling te gaan. Niet alleen voor onze Knipogers een hele ervaring, maar ook Jessica zelf geniet van de warme reacties. Na een bezoek aan de Warande kaart ze graag even na bij een drankje en tovert zo een glimlach op het gezicht van onze Knipogers. Heb jij zin om vrijwilliger te worden bij Knipoog? Stuur een mailtje naar lien.vanballaer@warande.be of bel op het nummer 014 47 21 05.

 • Europees project SILO van start

  Met een aantal partners werken we samen aan het Europees project SILO (Socially Inclusive Literature Operations). Met dit project willen we Europese literatuur toegankelijk maken voor groepen die normaal gezien niet in contact komen met deze teksten. Zo betrekken we bvb vluchtelingen, ziekenhuispatiënten, jongvolwassenen, gevangenen, ouderen ... meer info in samenwerking met UC Leuven-Limburg (BE), Aarhus Universitet (DK), Fundación Uxío Novoneyra (ES), Câmara Municipal da Madalena do Pico (PT), Szepirok Tarsasaga (Hungarian Society of Writers) (HU), Association KROKODIL (SR), Aarhus Public Libraries (DK) Sponsor van het programma is Creative Europe.

Nieuws

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.