Nieuws

 • Millionaire Wint Millionaire een MIA?

  Op dinsdag 30 januari reikt de VRT voor de elfde keer de MIA's (Music Industry Awards) uit. Millionaire werd maar liefst vier keer genomineerd en maakt kans op de felbegeerde muziekprijs. Millionaire werd genomineerd in de categorieën Alternative, Live Act en Videoclip. Frontman Tim Vanhamel maakt kans om door de muzieksector bekroond te worden als beste muzikant. De publieksstemming is ondertussen al afgelopen en wij hopen dat Millionaire een beeldje mee naar huis kan nemen. Of vier, want in de Warande zijn we écht wel fan. In het weekend dat volgt op de prijsuitreiking speelt de band rond Tim Vanhamel niet één maar twee keer de Hoge Rielen plat tijdens ons festival WinterWarm. En misschien heeft hij dan wel iets te vieren? Beide concerten zijn inmiddels uitverkocht, maar er staan nog heel wat andere topnamen op het programma zoals Stef Kamil Carlens en Tjens Matic. Bekijk hier het overzicht. Er werden nog heel wat bands en muzikanten genomineerd die ooit al in de Warande gespeeld hebben. Wij denken met veel plezier terug aan de concerten van onder andere Bart Peeters, Warhaus, Delv!s en Intergalactic Lovers. Lees hier alles over de MIA's. De show is live te volgen op één op dinsdagavond 30 januari.

 • expo Nel Aerts - Ontmaskerd Maske

  Nel Aerts (°1987) maakt tekeningen, schilderijen (op hout en op doek), collages, sculpturen en filmpjes. Gaandeweg vindt ze telkens weer nieuwe media om in te werken. In al deze werkvormen komt haar karakteristieke beeldtaal duidelijk terug. Doorheen haar korte carrière heeft ze deze weten te ontwikkelen, met een vaste set basisvormen en terugkerende kleuren, figuren en thema’s. Naast de grote namen uit de moderne kunst, heeft Aerts ook duidelijk meer recente voorbeelden in de schilderkunst, denk maar aan een Filip Guston of een Walter Swennen. Maar ook de anonieme beeldcultuur laat duidelijk haar sporen na. De expo gaat weer open op 3 januari en is te bezichtigen tot 18 februari.   meer info

 • Uit het donker Verrassende lichtwandeling tijdens WinterWarm

  Vanaf eind januari staan de bossen van de Hoge Rielen weer volledig in het teken van ons eigenzinnige festival WinterWarm. Een van de blikvangers is ‘UIT HET DONKER: een wandeling in het licht’, een gratis wandeling van anderhalve kilometer die je langs vier bijzondere lichtinstallaties leidt. De wandeling is gratis te bezoeken op 1, 2 en 3 februari tussen 18 en 23 uur. Floris Vanhoof, een jonge kunstenaar uit Mol-Achterbos, experimenteert met diaprojectors en tovert met elektronische klanken. Het Nederlands-Noorse duo Children of the Light verbaast je dan weer met twee optische lichtillusies. Tip: breng een zaklamp mee en maak zelf deel uit van een van de installaties. Lees hier alvast een uitgebreid artikel over de lichtwandeling dat verscheen in het gemeenteblad van Kasterlee.

 • Symposium Koen Broucke Symposium en finissage van Koen Broucke

  Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Manen en laarzen' van Koen Broucke in het Taxandriamuseum organiseren we op zaterdag 27 januari om 13.30 uur in de Tuinzaal van de Warande een gratis symposium. Daarin worden enkele van de thema’s uit de tentoonstelling uitgediept, zoals historische reconstructie, historische fascinatie, historische methode en historische verbeelding toegespitst op alternatieve onderzoeken van slagvelden. Naast Koen Broucke zelf nodigen we gastsprekers César Lust, Tom Van Imschoot, Erik Swart, Peter Delpent en Caro Verbeek uit. Muziek is er van Mud mud mud. Reserveer je gratis tickets via de website. Aansluitend vindt in het Taxandriamuseum de finissage van de tentoonstelling plaats.

 • Voedselteams Ondersteun lokale land- en tuinbouw: duurzame producten in de Warande

  Wil je meer lokale producten op je bord? Voedselteams is een vzw die producten aankoopt bij kleinschalige, duurzame land- en tuinbouwers uit de streek en zo een voortrekkersrol vervult op het vlak van de korte keten en alternatieve bedrijfsvoering. Je kan je bestelling wekelijks op verschillende plekken in Vlaanderen afhalen voor een directe verhandeling van duurzame streek- en seizoensproducten. Zo ook in de Warande. Een greep uit het aanbod: groenten en fruit van de Wieltjeshoeve, sapjes van De Drie Wilgen, brood van Widar, spreads van De Plant-Aardige Kok, Gageleer, kaas en zuivel van geitenboerderij Polle in Lichtaart, vis van Pintafish, vlees en zuivel van De Schaapskooi in Kasterlee, honing van De Rosse Bie... Interesse? Stuur een mailtje naar kroels@pandora.be om je aan te sluiten of lees meer op voedselteams.be.

Nieuws

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.