Yutaka mori

Drumming

14.03 tot 15.03 
de Warande


Eerste editie van een tweedaags festival rond percussie & drums

Aarich Jespers (Zita Swoon, The Colorist Orchestra …) en de Warande slaan de handen in elkaar voor deze eerste editie van ‘DRUMMING’. De concerten, films, installaties en performances worden in een theatrale vorm gegoten.


Verwacht je aan een zeer divers programma waarin verschillende vormen en aspecten van percussie te zien zijn. Om de diversiteit van het festival te illustreren zijn hier al de eerste namen: 

  • Tsubasa Hori (JAP): Traditionele Taiko drums met invloeden uit Japanese Rock, Kodo en Wadaiko. In België is Hori bekend van haar samenwerkingen met Sidi Larbi Cherkaoui.
  • David Van Tieghem (VS) percussionist uit New York, bekend van samenwerkingen met onder anderen Laurie Anderson, Arthur Russel, David Byrne, Talking Heads en vele andere. Hij speelt een soloset in de geest van zijn ‘Ear To The Ground’ performance en zijn act die te zien was in de vroege jaren ‘80 op ‘Late Night With David Letterman’.
  • Het Ictus Ensemble (bekend van samenwerkingen met danscompagnie Rosas - Anne Teresa De Keersmaeker) met onder anderen een uitvoering van Drumming-Part One (Steve Reich).
  • Eric Thielemans (B) een jazzdrummer die een volledig eigen vocabulaire heeft ontwikkeld dat moeilijk te plaatsen is in een bepaald genre. Thielemans is bekend van samenwerkingen met Chantal Acda, Rudy Trouvé en Josse De Pauw.

 

Meer namen worden in de loop van het seizoen bekendgemaakt op onze website.

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie