Gangmaker: Hannelore Vandepoel

Hannelore Vandepoel

14.09 tot 3.11
de Warande, Witte Gang bij de Expozaal

gratis
 

Tokyo Tales

Als nieuwe GANGMAKER nodigen we de jonge Antwerpse kunstenares Hannelore Vandepoel (°Herentals, 1992) uit. Vandepoel studeerde schilderkunst aan de Academie van Antwerpen. De laatste jaren maakte ze objecten in opvallende zeemzoete kleuren en aaibare vormen.

De reeks tekeningen en de sculptuur die ze in de Warande tentoon stelt maakte ze tijdens een verblijf van enkele maanden in Japan. Dat land begon haar al te fascineren vanaf haar tienerjaren. Dit was dan vooral door de popcultuur en via het internet. De erg specifieke beeldcultuur van dat land drong geleidelijk door tot in haar werk. Afgelopen voorjaar reisde ze er ook echt naartoe. Ze zag in Tokio kleine tuintjes die overal in de stad door mensen werden aangelegd. Met soms maar een vierkante meter trachten de mensen toch iets moois te creëren, iets persoonlijks. Dit inspireerde Vandepoel tot nieuw werk.


Haar tekeningen maakte ze op washipapier met Japanse inkt. En de sculptuur uit styrofoam. Met de combinatie van beide materialen kan ze contrasten uitspelen. Openheid tegenover geslotenheid. Lichtdoorlatend tegenover mat. Traditionaliteit tegenover moderniteit.
Hannelore Vandepoel
Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie