Nick Geboers

Nick Geboers

GINNUNGAGAP

25.05 tot 18.08
de Warande, Witte Gang

gratis

Nick Geboers (°Herentals, 1987) studeerde in 2014 af als Meester in de fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Als fotograaf verkent hij het medium via uiteenlopende instrumenten en technieken om verschillende fotografische beeldtypes te genereren. Een breed en overkoepelend onderwerp waarop Geboers terugkomt is de natuur. Hij fotografeert plaatsen die sporen bevatten, plaatsen waarin verschillende tijdslagen samenkomen.


De titel die hij kiest voor zijn werk in de Warande is 'Ginnungagap'. Het is een woord uit de Poëtische Edda dat verwijst naar een afgrond van schijnbare leegte waaruit de kosmos zich vormde. Als fotograaf doet het woord Ginnungagap hem denken aan het chemisch proces bij analoge fotografie, waarbij beelden uit het niets lijken te ontstaan. Volgens de scheppingsverhalen van de Oude Edda was de Ginnungagap de ontmoetingsruimte tussen nevels en vuur, vol van krachten die nog geen goddelijke ordening hadden (chaos). Een oerstroom die transformeerde tot vastere vormen van energie en materie, die de beginselen of bouwstenen van de schepping vormden.


De foto’s van Nick Geboers tonen een combinatie van natuurobservaties, sporen van menselijke aanwezigheid, onvermijdelijke tijdssprongen en raakvlakken tussen natuur en cultuur. Voor het maken van zijn werk keert Nick Geboers geregeld terug naar een aantal plekken, zo bijvoorbeeld naar de bossen van Postel. Hij vindt daar iets wat hij moeilijk kan duiden met woorden. Deze plekken roepen een oer-gevoel op, iets dat diep in ons geworteld zit, maar nog zelden naar boven kan komen. Het is dit gevoel dat hem aanzet om te fotograferen.

Nick Geboers
Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie