DRUMMING

13.03 en 14.03 
de Warande

Aarich Jespers (Zita Swoon, The Colorist Orchestra …) en de Warande slaan de handen in elkaar voor ‘DRUMMING’, de eerste editie van een tweedaags festival rond percussie en drums.

Op het festivalprogramma vind je heel verschillende artiesten die een eigen muziektaal hebben ontwikkeld in de percussiewereld en met plezier de grenzen van genres of instrument doorbreken. ‘DRUMMING’ wil in de eerste plaats een echt muziekfestival zijn waarbij percussie en drum een kapstok zijn voor de muzikanten. Drum is een van de oudste muziekvormen en heeft binnen verschillende culturen nog steeds de kracht en de rol van groove, dans en beat. ‘DRUMMING’ wordt een beleving die je anders naar muziek doet luisteren.

Naast iconische werken van onder anderen Steve Reich en John Cage, is er nog een hele reeks avontuurlijke concerten te ontdekken.

 

PROGRAMMA

vrijdag 13 maart

 • Het Ictus Ensemble (bekend van samenwerkingen met danscompagnie Rosas - Anne Teresa De Keersmaeker) met onder anderen een uitvoering van Drumming-Part One (Steve Reich).

  MEER INFO EN TICKETS

 

zaterdag 14 maart

 • Tsubasa Hori (JAP) zal met een installatie van traditionele Japanse percussie een set spelen die heel dynamisch is opgebouwd. Ze maakt daarbij een wandeling door een tuin van klankobjecten (taiko drum, bells...) en zorgt zo voor een spektakel voor alle zintuigen. De concentratie en de kracht waarmee Hori speelt, heeft iets van een ritueel waar iedereen door zal betoverd worden. Een unieke kans om één van de grootste percussionisten uit Japan aan het werk te zien.

 • David Van Tieghem(VS) komt voor de éérste keer solo optreden in België. Hoewel zijn naam Europees klinkt, komt deze muzikant uit New York, en stond hij aan de wieg van NO WAVE. Hij was vaak te gast als percussionist in popgroepen uit de jaren ’80 (Talking Heads, Arthur Russel, Brian Eno…). Van Tieghem verbaast je met klanken die hij uit een gans arsenaal van objecten zal toveren. Grappig en ongelofelijk om te zien… Grijp je kans want het kan de laatste keer zijn dat deze man solo speelt in België.

 • Eric Thielemans brengt een soloset in de traditie van freejazz. Hij is al jaren aan het werk om zijn solowerk uit te puren en een taal te ontwikkelen die communiceert met de ruimte en het publiek. Wie hem eerder aan het werk zag op bijvoorbeeld Jazz Middelheim was telkens verbaasd door de zeer sterke dialoog die ontstaat tussen speler en luisteraar.

 • Aarich Jespers en Kobe Proesmans richtten in 2013 The Colorist Orchestra op, een kamerpopcollectief met verschillende muzikanten. The Colorist Orchestra #Labo & Joris Caluwaerts brengen ensemblewerk. De set is opgebouwd rond zeven stukken die zijn gecreëerd en geïnspireerd op de klankinstallaties van George ‘Toet’ Smits. Caluwaerts vult drie percussionisten van TCO aan met piano en synths. De composities zijn filmisch en sluiten aan bij post-klassiek. #Labo is het onderzoek dat The Colorist Orchestra in de luwte ontwikkelt naast de samenwerkingen met singer/songwriters waarvoor ze gekend zijn bij een groter publiek. Een unieke kans om dit werk live te beleven.

 • Lander Gyselinck heeft carte blanche gekregen en zal een soloset spelen op drums, aangevuld met elektronica. Wie Lander al eerder zag spelen bij STUFF. of Beraadgeslagen, heeft zich er waarschijnlijk op betrapt, dat alle aandacht gaat naar zijn ongelofelijke drummen. Met een fantastische timing en precisie brengt hij een mix van jazz, hip hop, nu-soul… en danst hij op zijn stoel alsof het allemaal vanzelf gaat. Dit wordt een feest waarbij de Kuub verandert in een stomende club.

  MEER INFO EN TICKETS

 

prijzen

 • voorverkoop vrijdag of zaterdag: 15 euro
 • aan de kassa vrijdag of zaterdag: 18 euro
 • combiticket vrijdag EN zaterdag: 25 euro

TICKETS

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie