Bob Roes

23.11 tot 12.01
open van 10 tot 17 uur
gesloten van 24.12 tot 3.01
de Warande, Luifelzaal

gratis

Bob Roes - Sauve Qui Peut

Stilaan is het de traditie dat we per seizoen één kunstenaar uit eigen streek een forum geven in onze Luifelzaal. Dit keer is dat Bob Roes. Doorheen de jaren heeft deze Turnhoutse schilder zich een heel eigen beeldtaal aangemeten. Het opvallendste kenmerk binnen zijn schilderkunstig oeuvre, is dat het beeld vaag blijft. En dat kan je zowel letterlijk nemen als figuurlijk. Zijn personages geeft hij op een onduidelijke manier
vorm. Ze hebben geen gezichten of hun gezichten worden uitgeveegd. Maar ook de inhoud blijft vaag, je weet eigenlijk nooit goed wat je met het beeld aan moet.


Deze vaagheid roept een gevoel op dat hij iets laat zien wat niet geweten mag zijn. Je krijgt als kijker het gevoel dat de essentie weggelaten wordt. Maar dat is niet zo. De essentie is verstrooid over het gehele oppervlak in haar kleurvlakken met uitgeveegde verfstroken en spatten. Hoe hard je ook probeert, je kunt niet doordringen tot de kern. Enkel vermoedens hebben.


De duistere inhoud wordt ondersteund door de donkere kleurtinten die de schilder gebruikt. Gedempte bruinen en door zwart bevuilde blauwen en groenen. Toch blijven zijn schilderijen een onverwachte frisheid hebben. We tonen een ruime selectie van recent werk. 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie