Arnaud Gerniers

festival Stil

23.04 tot 25.04
de Warande


Stilte wordt vandaag gezien als een kostbaar en zeldzaam goed. Bestaat stilte nog? Hoe is het gesteld met de stilte in ons hoofd? Zorgt stilte voor rust of worden we er net onrustig van? Kunnen we weerstaan aan de eindeloze stroom informatie die op ons afkomt? Met ‘Stil’ leggen we voor enkele dagen de focus op stilte in de kunsten. We kiezen met ‘Stil’ niet voor een overladen programma, wel voor enkele goed geselecteerde, boeiende voorstellingen, verspreid over drie dagen.


Met ‘Stil’ presenteren we stilte in de ruime betekenis van het woord. De rust van een repetitieve dansvoorstelling van Cie Tumbleweed, de vertrouwelijkheid van zonen met hun vader in de circusvoorstelling ‘Carrying my father’ of de melancholische muziek van Leonard Cohen.


We starten het festival met de theatrale lezing 'Silence Please!', waarin woord, beeld en muziek een transparant geheel vormen. Tijdens het festival kan je ook een installatie van Liesbet Hermans bezoeken.


In het kader van ‘Stil’ presenteren we vanaf maart 2020 ook een groepstentoonstelling die focust op de nacht als transformator, als een moment waarop de wereld een andere gedaante krijgt.

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie