Marie Houttequiet

Ode de Kort

mei 2020
van woensdag tot zondag van 10 tot 17 uur
gesloten op maandag en dinsdag
de Warande, Luifelzaal en Houten Zaal

gratis

Wie vorig seizoen de tentoonstelling ‘The Gulf Between’ bezocht, heeft haar rubberen letter U ongetwijfeld zien hangen. Wie er op de opening bij was zag haar misschien wel door het gebouw dansen samen met deze letter.


Ode de Kort is na haar afstuderen als fotografe geëvolueerd naar een erg veelzijdig kunstenaar. In haar werk combineert ze met de nodige dosis humor foto’s, sculpturale installaties, video’s, performances en talige werken. Haar huidige focus ligt op het synchroniseren van taal en lichaam. Ze lijkt geobsedeerd door de vormen O en U. De veelzijdigheid daarvan is onverwacht groot.


In de Warande krijgt Ode de vrijheid om haar uiteenlopende kunstparcours verder te verkennen. We kijken vol verwachting uit naar wat zij ons zal laten zien, zij het in de vorm van een tentoonstelling, zij het in de vorm van performance, zij het in nog een andere vorm. Je hoort zeker nog van haar !
 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie