Arab Cartoon Festival

05.11 tot 21.04
de WarandeVanuit de thematiek van de gelaagde identiteit van de nieuwkomers, leggen we linken met onze eigen identiteit, die ook gelaagd blijkt te zijn.

Arab Cartoon Festival is al toe aan een vierde editie. Opnieuw worden cartoonisten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika samengebracht met collega’s uit België om in dialoog te treden. Dit jaar omvat het festival theater, concerten en workshops. In de Expozaal komt een tentoonstelling met de titel ‘Lost in Translation’.  

Arab Cartoon Festival omvat dit seizoen zeven voorstellingen, concerten en een tentoonstelling die aantonen wat er verloren is gegaan tussen Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika en een aanzet geven hoe we deze band terug kunnen opbouwen.expo ‘Lost in Translation’

In de ontmoeting van verschillende culturen gaat veel verloren. Zo zouden we waarden en ethiek moeilijk kunnen vertalen, maar is dat echt zo? Vele tradities en gewoonten hebben geen parallel in andere culturen. We erven onze tradities van vorige generaties en herhalen vaak dezelfde conflicten tegenover onszelf en anderen. Tijdens Arab Cartoon Festival proberen we een alternatief te bieden en proberen we vanuit een ander perspectief te kijken naar elkaar.


Het mooie aan kunst is dat de creatie ervan onze culturele verschillen kan overstijgen en net datgene dat we gemeenschappelijk hebben met elkaar in de verf zet.


De expo ‘Lost in Translation’ loopt van 14 december tot 1 maart in de Expozaal van de Warande.

programma

Download hier de PDF met het volledige programma van Arab Cartoon Festival. 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie