Film Bastøy

AR-TUR en MOOOV
za 6 mei 17
14.30
  • za 6 mei 17
    14.30
    Gevangenis Hoogstraten - Gelmelslot (Gelmelstraat 131, Hoogstraten)
    Geweest

In de open gevangenis Bastøy moeten de gedetineerden hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Op dit Noorse gevangeniseiland zijn geen cellen, geen camera's en geen hekken. De gedachte achter Bastøy is dat misdadigers geen betere mensen worden als je ze maar lang en hard genoeg straft. De cijfers lijken dit te bevestigen: in West-Europa valt gemiddeld zestig à zeventig procent van de ex-gedetineerden terug. Op Bastøy is de recidive dertig procent.

'Bastøy' (2010) is een film van Michel Kapteijns. We zijn te gast in het Gelmelslot in Hoogstraten. Deze gevangenis kent een voor Vlaanderen uniek open regime. Gedetineerden en bezoekers van buiten bekijken samen de film en gaan daarna in gesprek. De namiddag is deel van AR-TURs KEMPENLAB 1 Gevangen in beschermd landschap.
 

Praktisch

wanneer: zaterdag 6 mei 2017
waar: ontvangst aan de poort in Gelmelslot te Hoogstraten om 14.30 uur
tickets: 5 euro / belangrijk: zonder ticket geen toegang

credits

Deze activiteit vindt plaats in het kader van het festival 'Groeten uit de Kolonies'. De Kolonies van Wortel en Merksplas zijn een unieke plek, een fantastische mix van natuur en architectuur. Op deze bijzondere plek biedt de Warande in mei en juni een zomers programma aan met veel theater, dans, expo, muziek…

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie