Trein Vuur Dageraad

Spinvis (NL)
vr 13
oktober
 • vr 13 okt
  20:15
  de Warande, Kuub, Turnhout
  de Warande - Kuub, staand
  Geweest

Spinvis, dat is nog steeds de Nederlander Erik de Jong. ‘Trein Vuur Dageraad’, het nieuwe album, is verleden en toekomst tegelijkertijd. Spinvis is terug, van nooit weggeweest.

Er werd al een tijdje uitgekeken naar het nieuwe Spinvisalbum, getiteld ‘Trein Vuur Dageraad’. Vanuit korte schetsen, opgenomen met een iPhone, groeide de combinatie van schijnbaar willekeurige woorden uit tot een gans album. Je zou kunnen stellen dat de Jong terugkeert naar de basis, vintage Spinvis als het ware. Zijn luchtige maar poëtische verhalenstijl, zijn ingetogen en aanstekelijke composities, zijn unieke zachtmoedige stem, ze zijn herkenbaar uit de duizenden.

Zijn vorige solo wapenfeit dateert alweer van 2011 met ‘Tot ziens, Justine Keller’. En eind 2014 kon je in de Warande nog genieten van 'Kintsukuroi’ - zowaar een gedanste opera.

De vernieuwde band die Erik de Jong rond zich verzamelde, bezigt een uitgebreid instrumentenpallet, van zingende zaag tot trombone. En de samenzang is geen tweemaal dezelfde. Celliste Saartje Van Camp is wel weer van de partij. Beluister vooral haar vertellende bijdrage aan het nummer 'Nachtwinkel'. Overigens, liefhebbers van het eerste uur hoeven niet op hun honger te blijven zitten, ook Spinvisklassiekers als 'Bagagedrager' krijg je tijdens dit concert te horen.
 

prijzen

 • voorverkoop: 18 euro
 • aan de kassa: 21 euro
Marc Driesen
Marc Driesen
Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten