Vlaams Bouwmeester komt naar De Persclub

't Pact
zo 18 mrt 18
10.30
  • zo 18 mrt 18
    10.30 - 12.00
    de Warande - Tuinzaal
    Geweest

De Persclub geeft vurig duiding bij de waan van de (Kempense) dag, verzamelt zorgvuldig achtergrondinformatie, feiten en meningen. Telkens is er ook livemuziek van de nieuwste Kempense oogst. De Persclub botst daarbij gegarandeerd regelmatig op een stevige primeur!

Op zondag 18 maart komt Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck naar dit boeiend Kempens actualiteitenprogramma. Hij zal in verschillende gesprekken met beroepsjournalisten uit de Kempen zijn visie geven over Turnhoutse / Kempense dossiers. De samenstelling van de club wisselt elke editie. Maar we hebben natuurlijk onze vaste waarden zoals Guy Tegenbos (De Standaard), Patrick Van Gompel (VTM NIEUWS), Chantal De Meutter (ex-Radio 2), Pascal Paepen (o.a. Radio 1), Guy van Nieuwenhuysen (Gazet Van Antwerpen)…

 

De Persclub gaat in deze editie ook dieper in op specifiek Turnhoutse vragen:

 

Is Turnhout nog steeds de onderwijsstad?
Met 17 kleuterscholen, 15 lagere scholen, 15 secundaire scholen en een hogeschool positioneert Turnhout zich in de regio als de onderwijsstad bij uitstek. Maar kiezen leerlingen nog steeds voor de hoofdstad van de Kempen? En dringt samenwerking tussen de verschillende netten zich niet op? De directies gaan op zoek naar het antwoord.

 

Waarheen met het Turnhouts talent?
Koen De Bouw, Jef Neve, Vitalski, Luk Van Soom, Guido Belcanto… De lijst met Turnhouts talent is eindeloos. Wie staat er vandaag te trappelen om helemaal door te breken? En krijgen jongeren nog de kans om zich volledig te ontplooien? Schoolschakers en een schilderstalent geven hun visie.

 

Wat kan Marc Coucke van Turnhout leren?
Van Vlaamse bouwheren tot Thaise retailers, iedereen wil een Belgische voetbalclub in handen krijgen. Is er ook financiële return voor die bedrijven? En wat zijn de risico’s? De Turnhoutse wereldspeler Soudal, sponsor van voetbalclub Westerlo en wielerploeg Lotto Soudal, deelt zijn ervaringen.

 

Credits

foto: Bart Van der Moeren

De Persclub is een initiatief van ’t Pact (cultuurhuis de Warande en de cc’s van Mol, Geel, Herentals en Heist-op- den-Berg)

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie