Lost Boys

HETGEVOLG/B12vzw
za 9
december
  • za 9 dec
    20:15 - 21:45
    HETGEVOLG (Otterstraat 31, Turnhout)
    Geweest

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Warande.
Locatie: HETGEVOLG, Turnhout

Het originele script van 'Peter Pan' begint met een voorwoord van de auteur J.M. Barrie. Daarin draagt hij het werk op aan "de vijf broers". Zonder hen, zo schrijft hij, zou het verhaal nooit hebben bestaan.

Door een toevallige ontmoeting in het park kwamen ‘de vijf’ in Barries leven. Hij zou ze nooit meer laten gaan. Eindelijk had hij het gezin dat hem nooit ten deel was gevallen; eindelijk had hij ware muzen waar hij zijn schrijven op kon enten. De vijf waren meer dan inspiratie. Zij waren het onderwerp. Zij waren zijn leven. Zij waren zijn verbeelding. Of ze dat nu wilden of niet.

Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman verplaatsen zich in de figuur van Barrie. Als vertrekpunt nemen ze de spanning tussen zijn persoonlijke leven en zijn verbeeldingswereld. Kun je jezelf in fantasie verliezen? Net zoals Barrie omringen ze zich daarbij door 'lost boys'. Kinderen die om een of andere reden als “verloren jongens” bestempeld worden. Zoals Barrie en Peter Pan trekken ze hen Neverland in. Zij zijn het onderwerp. Zij zijn het leven. Zij zijn hun verbeelding. Of ze dat nu willen of niet.
  

Credits

van en met: Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens, Matthias Meersman en de 'lost boys'
coaching: Stefan Perceval
foto: Kris Dewitte

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten