Arab Cartoonfestival

Adnan Joubran (Palestina)
vr 6
oktober
  • vr 6 okt
    20:45
    de Warande - Kuub
    Geweest

Opening Araba Cartoonfestival 6 oktober

  • 19 tot 19.10 uur: dansperformance van Eyas Al Mokdad – Centrale Hal
  • 19.20 uur: officiële opening met receptie van de cartoon tentoonstelling – Luifelzaal – meer info
  • 20.45 uur: concert Adnan Joubran - Kuub

Adnan Joubran is een oud-speler die zijn muziek verrijkt met invloeden uit de flamenco, jazz en klassieke muziek. Zijn debuutalbum laat niet enkel zijn lyrisch spel en bedachtzame composities horen, maar ook zijn geestdrift om nieuwe muziek te maken in dialoog met andere muzikanten.

Adnan Joubran is de jongste van de drie broers die samen Trio Joubran vormen. Dit trio ken je misschien van hun optreden in de Warande begin 2016.

Trio Joubran is wereldbekend voor hun traditionele hedendaagse oud-muziek. Nu, na meer dan 10 jaar samen met zijn broers concerten over heel de wereld te spelen, is het tijd om op zoek te gaan naar zijn eigen muzikale identiteit. In die zoektocht omarmt hij andere tradities zoals de Indische muziek, flamenco, jazz en klassiek.

Op 'Borders Behind', zijn debuutalbum, horen we fantastische samenwerkingen met de Franse cellist Valentine Moussou, de tablaspeler Prabhu Edouard en de Spaanse saxofonist Jorge Pardo. Zijn muzikaal kleurenpallet is verbreed, rijker en warmer geworden en is doordrongen van respect, liefde en hoop. Een echte aanrader!
 

Tijdens het Arab Cartoon Festival kan je via theater, dans, muziek, workshops en lezingen kennis maken met de cultuur van het Midden-Oosten en hoe oost en west elkaar wederzijds beïnvloeden. meer info

 

Credits

foto: Arefjdey

ADNAN JOUBRAN QUINTET
Adnan JOUBRAN - Ud, musical direction
Habib MEFTAHBOUSHEHRI - percussions
Amrit HUSSIAN - tablas
Valentin MUSSOU - cello
Sylvain BAROU - flute
 

Het Arab Cartoon Festival wordt georganiseerd door Omnes vzw in samenwerking met cultuurhuis de Warande en wordt gesteund door de Stad Turnhout en Moussem vzw.

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie