BluesNight

Laurence Jones (UK) + The BluesBones
za 14
oktober
  • za 14 okt
    20:15
    de Warande - Kuub, staand
    Geweest

Laurence Jones is een jonge Engelse bluesgod die drie jaar op rij door de British Blues Awards uitgeroepen is tot ‘Young Artist Of The Year’. Ook de Belgische band The BluesBones vielen in de bluesprijzen.

Bij ons is Laurence Jones een vrij onbekende naam, maar in Engeland behoort hij tot de nieuwe lichting getalenteerde bluesmuzikanten. Toch staat hij al een heel eind in zijn carrière met zomaar eventjes vier soloalbums onder zijn arm. Zijn laatste soloalbum ‘Take Me High’ is geproducet door niemand minder dan Mike Vernon die achter de knoppen zat bij het legendarische album van John Mayall ‘Blues Breakers with Eric Clapton’. In zijn spel verenigt hij het beste van Albert Collins en Rory Gallagher. Niet voor niets noemt collega Walter Trout hem ‘een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy’ en ‘een genie’.

Dat het snel kan gaan, bewijzen The BluesBones. Ze startten in 2011, en na slechts twee echte optredens werden ze gevraagd om aan de Belgische Blues Challenge 2012 deel te nemen. Het publiek koos hen daarbovenop als beste band van de Blues Challenge. Een debuut waar je als band alleen maar van kan dromen!

Daarna ging het razendsnel, ook in het buitenland! Ondertussen verovert de band in waanzinnig tempo de Europese blues-scene (Blues Peer, Breda Jazz Festival…). Bovendien wonnen ze in 2016 nog eens de Belgische Blues Challenge. Hun invloeden zijn niet op de vingers van één hand te tellen: Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa…

The BluesBones hebben slechts één doel: “to play blues that gets to your bones”.

Tim Janssens
Tim Janssens

Credits

Laurence Jones
gitaar en zang: Laurence Jones
bas: Greg Smith
keys: Bennett Holland
drums: Phil Wilson

BluesBones
zang: Nico De Cock
hammond keys: Edwin Risbourg
bas: Geert Boeckx
gitaar: Stef Paglia
drums: Koen Mertens
foto: A Nice Try Production / Tim Janssens

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten