Barokke Parels

Il Clarino: Steven Bossuyt en Dieter Van Handenhoven
zo 15
oktober
  • zo 15 okt
    16:00
    Sint-Pieterskerk (Grote Markt, Turnhout)
    Geweest

Fris, sprankelend en vol energie: barokmuziek op zijn best. Il Clarino bestaat uit trompettist Steven Bossuyt en organist Dieter van Handenhoven. Beide muzikanten leerden elkaar kennen tijdens projecten met het Collegium Instrumentale Brugense. Uit die samenwerkingen ontstond het idee om samen een duo te vormen om zo het omvangrijke repertoire voor trompet en orgel te kunnen brengen. In Turnhout brengen ze een fris en parelend barokconcert waarbij de trompet en het orgel aan mekaar gewaagd zijn.

Steven Bossuyt won in 1997 de internationale trompetwedstrijd Jean Darlier en is momenteel eerste solist bij het Symphonieorkest Vlaanderen. Sinds enkele jaren legt hij zich ook toe op de historische varianten van de trompet, waaronder de natuurtrompet. Steven geeft les aan de muziekacademies van Anderlecht, Deinze en Lennik.

Dieter van Handenhoven is geen onbekende in Turnhout. Zo was hij al tweemaal te gast met zijn knapenkoor In Dulci Jubilo voor een Kerst- en een Händelconcert. Dieter geeft les aan de muziekacademies van Sint-Niklaas en Lebbeke. Daarnaast is hij begeleider op de wedstrijd Musica Antiqua te Brugge.

Vzw Octave (Turnhout) en Mixtuur (Hoogstraten) promoten de onschatbare cultuurhistorische waarde van hun orgels. Dat doen ze door initiatieven te organiseren waarbij het orgel uit zijn comfortzone wordt gehaald. Dit leidt tot ongewone en verrassende crossovers met andere kunsten.

Afgelopen seizoen werkte artistiek leider Nico Declerck zo al samen met de Warande voor ‘urBach’, een moderne dansvoorstelling op orgelmuziek van J.S.Bach.

      

Credits

natuurtrompet: Steven Bossuyt
orgel: Dieter Van Handenhoven

een organisatie van Octave vzw en Mixtuur

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie