Ich bin wie du

Kloppend Hert / Haider Al Timimi i.s.m. Union Suspecte
do 19
oktober
  • do 19 okt
    20:15 - 21:30
    de Warande - Kuub
    Geweest

Deze zoektocht naar wat mensen bindt, blijft aan je plakken en doet je met andere ogen naar onze maatschappij kijken.

In Arabland zijn de mensen sterk en groot. Trots en sentimenteel. Gastvrij en bijna perfect. In Neverland zijn de mensen zacht en mooi. Rijk en ondernemend. Niet zo gastvrij en bijna perfect. In België regent het. Haider scheert zijn tenen, in afwachting van de lente.

De Iraakse Gentenaar Haider Al Timimi gaat in een mengeling van variété en stand-up op zoek naar de vrijheid om te kunnen zijn wie je wil zijn en de bijhorende complicaties als je uit een ander deel van de wereld komt. Hij verliest zich langzaam in zijn obsessie voor Fairuz, zeg maar de Arabische Nancy Sinatra, die het symbool werd voor het verlangen naar vrede in het Midden-Oosten. Persoonlijke ontboezemingen versmelten met iconen uit de westerse en de Arabische wereld in deze diepmenselijke, interculturele voorstelling. Geselecteerd voor het Theaterfestival 2013 - Circuit X.

Haider Al Timimi laat zijn vele talenten zien tijdens zijn slimme, ontroerende solo (…) Een knap staaltje Euro-Arab.” **** (De Volkskrant)
 

 

Tijdens het Arab Cartoon Festival kan je via theater, dans, muziek, workshops en lezingen kennis maken met de cultuur van het Midden-Oosten en hoe oost en west elkaar wederzijds beïnvloeden. meer info

Credits

spel: Haider Al Timimi
tekst: Geert Vandyck, Haider Al Timimi
regie: Haider Al Timimi, Geert Vandyck
dramaturgie: Bart Capelle
muziekontwerp: Eduardo Vega en Dimitri Joly
foto: Bart Grietens

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten