OCD Love

L-E-V / Sharon Eyal - Gai Behar (Israël)
24 okt
-
25 okt
Data & tickets
 • di 24 okt
  20:15 - 21:10
  de Warande - Kuub
  Geweest
 • wo 25 okt
  20:15 - 21:10
  de Warande - Kuub
  Geweest

De dansvoorstellingen van L-E-V zijn sensationeel, wild, gedurfd en energiek.

Voor ‘OCD Love’ liet topchoreografe Sharon Eyal zich inspireren door het gelijknamige gedicht van Neil Hilborn, die zelf lijdt aan OCD (obsessive- compulsive disorder, ofwel dwangstoornis). Hij beschrijft het ontstaan en de teloorgang van zijn relatie. Beukende tikken en beats verklanken het dwangneurotische tellen van “de patiënt”. Maar steeds weer stokt de geconcentreerde precisie van de vervreemdende danstaal.

Ruim twintig jaar danste Sharon Eyal bij de beroemde Batsheva Dance Company. Sinds 2005 heeft ze samen met Gai Behar - ooit een party-producer in het nachtleven van Tel Aviv - haar eigen gezelschap en behoort ze tot de top van de danswereld. Het is de derde keer dat ze met L-E-V te gast is in de Warande. Twee keer kreeg ze een staande ovatie van ons publiek. Ook met ‘OCD Love’ oogst het gezelschap lof voor de geweldige dansers en de onverbiddelijke choreografie. Zowel Het Parool als De Volkskrant gaven de voorstelling vijf sterren.

Zes dansers, allemaal virtuoos, op en top solist en toch ensemblespeler … Het is een strak staaltje top of the bill.” (Het Parool *****)

Zinderend origineel en extreem precies uitgevoerd.” (De Volkskrant *****)
 

inleiding - 24 oktober
Om 19.30 uur kan je naar een gratis inleiding in de Terraszaal.
 

Credits

van: Sharon Eyal | Gai Behar
dans: Gon Biran, Darren Devaney, Rebecca Hytting, Mariko Kakizaki, Leo Lerus en Keren Lurie Pardes
muziek en geluid: Ori Lichtik
foto: Regina Brocke

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten