Solo Ten Oorlog

Behoud de Begeerte / Tom Lanoye
vr 3
november
  • vr 3 nov
    20:15
    de Warande - Kuub
    Geweest

Twintig jaar geleden ging ‘Ten Oorlog’ van Blauwe Maandag Compagnie in een regie van Luk Perceval in première, Tom Lanoyes spraakmakende marathonbewerking van acht koningsdrama’s van William Shakespeare. Na een triomftocht door Vlaamse, Nederlandse, Duitse en Oostenrijkse theaters bleef de vraag naar opvoeringen bestaan.

In 2000 ging Lanoye opnieuw op tournee door de Nederlanden met zijn ‘Ten Oorlog’-solo. NRC Handelsblad schreef: “Lanoye houdt in anderhalf uur de spanningsboog prachtig vol. Hij is een poëtische krachtbron, even vitaal en vol spankracht als de voorstelling ‘Ten Oorlog’ zelf.

In dit jubileumjaar haalt Tom Lanoye de succesvoorstelling opnieuw onder het stof vandaan. Als berucht en begenadigd performer van zijn eigen teksten balanceert hij tussen het verhevene en het banale, het geestige en het wrede. Dankzij spitse tussenteksten gunt hij je een blik op de creatieve motor van ‘Ten Oorlog’ – de evolutie van de taal: van oubollig klassiek naar experimenteel en brutaal eigentijds.

recensie NRC

recensie Theaterkrant

Credits

tekst, spel en regie: Tom Lanoye
video: Klaas Verpoest
foto: Filip Van Roe

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten