Clara Hermans

Synchroon (1-4 SO)

Tuning People en hetpaleis
di 14 nov 17
 • di 14 nov 17
  10.30
  de Warande, Turnhout
  Kuub, vrije zit
  Geweest
 • di 14 nov 17
  13.45
  de Warande, Turnhout
  Kuub, vrije zit
  Geweest

Een dansante explosie van verwachtingen, schijn en werkelijkheid ondergedompeld in een hoogspanningsveld van geluiden.

Eén decor van geluid. Drie dansers. Ze wisselen blikken van goedkeuring, achterdocht, angst, verrassing, desinteresse, blijdschap en dreiging af. Stap voor stap ontstaat er een hoogspanningsveld. Een nieuwe, absurde realiteit die verdacht veel lijkt op onze maatschappij in al haar kleurrijke diversiteit. Personages worden inwisselbaar en sociale interacties steeds complexer. Wanneer is ‘de ander’ vreemd? Hoe beïnvloeden we elkaar met minuscule handelingen en nuances?
In 2014 onderzochten choreografe Karolien Verlinden en geluidskunstenaar Wannes Deneer bij fABULEUS hoe geluiden onze verbeelding prikkelen en verwachtingen scheppen. Dit resulteerde in het indrukwekkende ‘dUb’, letterlijk en figuurlijk een knalvoorstelling. ‘Synchroon’ breit daarop verder en speelt met schijn en werkelijkheid. Ieder speelt zijn rol, ingegeven door het gedrag van de ander. Van een onverbiddelijk oordeel over de outsider tot subtiele pogingen tot verdraagzaamheid. Van een alledaagse, herkenbare situatie tot een dansante explosie.

De pers over ‘dUb’ "dUb is een imponerend vormenspel van bewegingen, langs strakke en kromme lijnen, rechtlijnig en tegendraads, in cirkels en waaiers. Wat een genot is deze perfect gedubde uitputtende krachttoer geworden.” (THEATERKRANT OVER dUb)
dUb is een dansant huzarenwerkje met verbluffende danspres¬ taties." (KNACK OVER dUb)

 

credits

choreografie: Karolien Verlinden
dans: Wensley Piqué, Charlotte Goesaert, Miroslav Kochanek
geluid en decor: Wannes Deneer
kostuum: Maartje van Bourgognie
bruitage: Frederik Heuvinck
dramaturgisch advies: Jef van Gestel

prijs lager: 5 euro
prijs secundair/hoger: 7 euro
prijs vrijetijdspas: 1 euro

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie