Stand Down

Jan Decorte/Bloet & Black Box Revelation
do 23
november
  • do 23 nov
    20:15 - 22:15
    de Warande - Kuub
    Geweest

‘Stand Down’ is een voorstelling die een breuk betekent in het oeuvre van Jan Decorte. Een voorstelling die gemaakt moét worden. Uit een behoefte om op een ruwe persoonlijke manier over zijn bewogen leven te vertellen.

Als blijk van strijdlust om - ondanks de tegenwind waarmee hij geconfronteerd wordt - toch koppig zijn eigen parcours verder te zetten. Uit aversie tegen de toenemende pulp en de overkill aan stand-upcomedy.

Na een reeks herschrijvingen van klassieke teksten slaat Jan Decorte met ‘Stand Down’ een nieuwe weg in. Hij verlaat de klassieken, maar niet de grote waarheden en mysteries die de klassieken in zich dragen. Liefde en dood blijven centraal staan.

Het samenvallen van leven en kunst wordt radicaler dan ooit. In Jan Paternoster en Dries Van Dijck van Black Box Revelation vinden Decorte en Vinks hun gedroomde muzikale partners in crime. De compromisloze heftigheid van Black Box Revelation strookt volledig met de manier waarop Bloet in het theater en in de kunst actief is. Jan en Dries spelen een speciaal voor ‘Stand Down’ gemaakte soundtrack.

"Stand Down is een brok rauw, ongepolijst theater ... de Black Box Revelation onderstrepen dat er rock 'n roll aan deze voorstelling kleeft." (De Morgen, 15/10/17)
 

Credits

tekst en regie: Jan Decorte
muziek: Black Box Revelation
met: Jan Decorte, Sigrid Vinks, Jan Paternoster en Dries Van Dijck
decor: Jan Decorte en Johan Daenen
foto: Danny Willems

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten