wo 29
november
  • wo 29 nov
    20:15 - 22:45
    de Warande - Kuub
    Geweest

Samen met Toneelhuis/Olympique Dramatique, NTGent, Dood Paard en ARSENAAL/LAZARUS brengt STAN een nieuwe productie in een grote bezetting. Kuno Bakker, Els Dottermans, Willy Thomas, Stijn Van Opstal, Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver en Frank Vercruyssen staan samen op de scène.

In 2004 maakte STAN met ‘Poquelin’ een voorstelling gebaseerd op een aantal stukken van Molière. De voorstelling toerde uitgebreid in een Nederlandstalige én een Franstalige versie. ‘Poquelin’ was een mijlpaal in het repertoire van STAN. Dit seizoen gaat het gezelschap opnieuw aan de slag met het oeuvre van Molière. 

Ik wil me met de belachelijke trekjes van de mensheid bezighouden en de tekortkomingen van de wereld theatraal aangenaam verbeelden”, aldus Molière en reden genoeg voor STAN om opnieuw in zijn werk te grasduinen. Voor ‘Poquelin II’ staat alvast op het programma: ‘Le Bourgeois Gentilhomme’ (1670), waarin Molière spot met een rijke burger die het gedrag en de levenswijze van de adel wil imiteren; en ‘L’Avare’ (1668), een tragikomedie over gierigheid, machtswellust, hebzucht, generatieconflict, waarheid en leugen, die bol staat van de absurde financiële en morele deals waar we elkaar mee bestoken.
 

gratis inleiding
Om 19.30 uur kan je naar een gratis inleiding in de Terraszaal.
 

‘America’ van Maurizio Cattelan © Guggenheim Foundation
‘America’ van Maurizio Cattelan © Guggenheim Foundation

Credits

tekst: Molière
van en met: Kuno Bakker, Els Dottermans, Willy Thomas, Stijn Van Opstal, Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver en Frank Vercruyssen
lichtontwerp: Thomas Walgrave
productie en decor: tg STAN
foto: ‘America’ van Maurizio Cattelan © Guggenheim Foundation

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten