Josh Goleman

Jazz

The Bad Plus (VS)
vr 1 dec 17
20.15
  • vr 1 dec 17
    20.15 - 21.30
    de Warande - Kuub

The Bad Plus is waarschijnlijk het strafste Amerikaanse jazztrio van het afgelopen decennium.

Al vijftien jaar lang maken bassist Reid Anderson, pianist Ethan Iverson en drummer David King - samen The Bad Plus - komaf met de conventies van de jazz door deze te doorspekken met invloeden van pop en rock. Hun compromisloze werk gaf dan ook vaak aanleiding tot controverse. Hun originele, typische klank bracht hen naar de voorhoede van een nieuwe instrumentale beweging die gesmaakt wordt door zowel een jazz- als een rockpubliek. De band geniet bekendheid van zijn covers van onder andere Aphex Twin, Nirvana, Pink Floyd, Ornette Coleman en David Bowie.

In de 62ste Downbeat Critics Poll, de belangrijkste jazzpoll in de VS, eindigde The Bad Plus op de tweede plaats als beste jazzgroep. Enkel het legendarische Wayne Shorter Quartet moesten ze laten voorgaan. Bovendien kreeg hun album, 'The Rite of Spring', er een plek in de top tien. Eén ding is duidelijk: The Bad Plus is dé jazzband van het moment!

Klara plaatste The Bad Plus in haar lijst van 100 jaar jazz (scrollen naar 2016).

Cultuurmagazine Jeroen interviewde hen naar aanleiding van het concert in de Warande, lees het hier.

credits

bas: Reid Anderson
piano: Ethan Iverson
drum: David King
foto: Josh Goleman

een organisatie van De Singer en de Warande

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie