Fado

Ricardo Ribeiro (Portugal)
do 7
december
  • do 7 dec
    20:15 - 21:45
    de Warande - Kuub
    Geweest

Ricardo Ribeiro is een van de meest opvallende nieuwe sterren aan het fadofirmament.

De combinatie van zijn krachtige vocale timbre en zijn ontroerende interpretaties geven de typische ‘saudade’ (het begrip - vaak vertaald als heimwee, melancholie of weemoed) een geheel eigen en aparte invulling: puur, ongepolijst, met heel veel respect voor de traditie, maar toch zeer eigentijds en modern.

Ricardo Ribeiro werd in 1981 geboren in Lissabon, waar hij sinds zijn vijftiende optreedt in de bekendste fadohuizen. In 2007 was hij te zien en te horen in de film ‘Fados’ van Carlos Saura, naast een aantal van de allergrootste fadista’s van vroeger en nu.

In 2004 verschijnt zijn eerste studioalbum ‘Ricardo Ribeiro’, gevolgd door ‘Porta do Coração’ in 2010. Met ‘Largo da Memória’ uit 2013 toont Ribeiro zich definitief als een van de meest getalenteerde fadista’s van zijn generatie. De plaat werd bejubeld door zowel recensenten als publiek. Het gerenommeerde Britse muziektijdsschrift Songlines gaf hem vier sterren.

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten