Balabala

Eko Supriyanto (Indonesië)
do 14
december
  • do 14 dec
    20:15 - 21:15
    de Warande - Kuub
    Geweest

Eko Supriyanto is een toonaangevende Indonesische danser en choreograaf. Hij bekwaamde zich in Javaanse dans en Indonesische krijgskunst. Zijn voorstellingen toeren in zijn eigen land, maar ook in andere landen in Azië, Europa en Amerika. De Warande programmeert in het kader van EUROPALIA INDONESIA voor het eerst zijn werk.

De dansstijl van Eko Supriyanto kenmerkt zich door een unieke uitgepuurde vorm. De vaak ritmische bewegingen vinden hun oorsprong in traditionele dansen maar spreken een hedendaagse taal. Dans gaat voor Supriyanto over de mensheid gaan. Voor ‘Balabala’ trok hij naar Jailolo, een stad in een baai in de afgelegen Molukken in Indonesië. Hij ging er aan de slag met de lokale bevolking.

Vijf jonge vrouwen lieten zich voor deze voorstelling inspireren door de filosofie van de Indonesische gevechtskunst pencak silat. Eko Supriyanto focust zo op de kracht van deze vrouwen en hun verschillende rollen in de maatschappij.

interview met Eko Supriyanto in De Standaard
over dans in Indonesië

europalia.eu

  

           

Widhi Chaya
Widhi Chaya
Widhi Chaya
Widhi Chaya
Widhi Chaya
Widhi Chaya
Widhi Chaya
Widhi Chaya
Widhi Chaya
Widhi Chaya

Credits

choreografie: Eko Supriyanto
dans: Yimna Meylia Meylan Runggamusi, Siti Sadia Akil Djalil, Yezyuruni Forinti, Mega Istiqama Arman Dano Saleh en Dian Novita Lifu
foto: Widhi Chaya

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten