En waar de ster bleef stille staan

Het Groote Hoofd (NL) en de Warande
20 dec
-
23 dec
Data & tickets
 • wo 20 dec
  20:15 - 21:30
  de Warande - Kuub
  Geweest
 • do 21 dec
  20:15 - 21:30
  de Warande - Kuub
  Geweest
 • vr 22 dec
  20:15 - 21:30
  de Warande - Kuub
  Geweest
 • za 23 dec
  14:00 - 15:15
  de Warande - Kuub, vrije zit
  Geweest
Meer speeldata

Het overbekende ‘En waar een ster bleef stille staan’ gaat over visser Pitjevogel, schaapsherder Suskewiet en zwerver Schrobbebeek. Verkleed als Drie Koningen trekken ze door het winterland om geld op te halen voor een zuippartij.

Ze passeren een krakkemikkige caravan waar net een jonge vrouw is bevallen. Geschokt door haar armoede geven ze haar al hun geld. Eenmaal in het café komen ze bij zinnen: was het een vlaag van verstandsverbijstering? Of hebben ze de Heilige Familie gezien? En heeft de gift hen beter en gelukkiger gemaakt? Kent onze naastenliefde grenzen? En als dat zo is, is het dan wel naastenliefde? Levensvragen om even bij stille te staan.

Deze surrealistische en volkse kerstproductie van Het Groote Hoofd en de Warande is gebaseerd op de beroemde Driekoningentriptiek van de Vlaamse schrijver Felix Timmermans. Het Nederlandse gezelschap vroeg Turnhoutenaar Herman van de Wijdeven om de tekst te bewerken. Speciaal voor de Warande werkt het gezelschap samen met vijftien amateurspelers uit de regio. De jonge actrice Phebe Cortebeeck, die Woordkunst-Drama aan het Heilig Graf in Turnhout studeerde, is verteller.

Theatermagazine Jeroen schreef een artikel naar aanleiding van de opvoeringen in de Warande, lees het hier.


 

ten voordele van
‘En waar een ster bleef stille staan’ gaat over naastenliefde. Het is voor ons de ideale voorstelling om te presenteren tijdens de Warmste Week van Studio Brussel.

We hebben de ticketprijzen lichtjes verhoogd, maar voor elk verkocht ticket schenken we 5 euro aan T’ANtWOORD vzw. Deze Turnhoutse vereniging strijdt tegen armoede en sociale uitsluiting.

audiodescriptie

Deze voorstelling wordt voorzien van audiodescriptie.

Credits

regie: Anny van Hoof
tekst: Felix Timmermans, in een bewerking van Herman van de Wijdeven
tekstbewerking: Herman van de Wijdeven
acteurs: Rob Van Gestel, Herman van de Wijdeven, Paul Hoes
verteller: Arden Haegdorens
figuranten: Fien Heylen, Ivo Moons, Eline Meers, Belle Cabanier, Jasmijn Primus, Laura Roelofs, Ihsane Rahimi, An Jacobs, Norbert Borghmans, Els Van Ackerbroeck, Loïs Heirman, Cindy Gryp, Kathleen Lemmens, Thomas Jacobs, Sepp, Christophe Appels, Peter Van Lommel, Jeffrey Van Gorp, Liesbeth De Hertogh, Louise Eggers, Bram Van Eeckhaute, Gert Wellens, Arion Ciures
kostuums: Marian Veuskens, Bie Baeyens, Ingrid Dehouwer
vormgeving en decor: Jan Van Hoof
licht en techniek: Bram van Eerdt en Peter Gevers

 

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten