Prins Habbat en het lichtkasteel (2-4 LO)

Zebarbar
di 9
januari
 • di 9 jan
  10:30 - 10:30
  de Warande - Kuub, vrije zit
  Geweest
 • di 9 jan
  13:45 - 14:45
  de Warande - Kuub, vrije zit
  Geweest

In deze feeërieke en poëtische voorstelling met een wervelende energie gaat een spannende plot samen met dans, burleske sketches en live muziek.

De kleine prins Habbat kent van de wereld alleen de lucht. Zijn vader heeft hem opgesloten in de hoogste toren van het kasteel. “Zolang de prins opgesloten zit, loopt hij geen gevaar!” denkt de koning.
Maar op een dag ontdekt de prins een gaatje in de muur… Hij kijkt naar buiten en verblind door zoveel schoonheid ontsnapt hij uit het kasteel om de wereld te ontdekken. Zo begint zijn zoektocht naar vrijheid en geluk. Een zoektocht die hem naar vele avonturen, nieuwe kastelen en gouden kooien zal leiden. Hoeveel keer moet je ontsnappen om de held van je eigen leven te worden?
De Algerijnse theatermaaktster Yamina Takkatz zoekt met ZEBARBAR naar nieuwe, gemeenschappelijke verhalen die mensen verbinden, als tegengewicht voor religieuze en politieke bewustzijnsvernauwing. Net als alle andere sprookjes bezit dit oeroude sprookje uit de Berbertraditie een schoonheid en een universele thematiek die inspireert en uitdaagt.

 

Credits

adaptatie verhaal: Yamina Takkatz met hulp van Femke Heijens
tekst: Han Stubbe
regie: Femke Heijens en Yamina Takkatz
spel: Tegest Guido-Pecht, Yamina Takkatz, Sarah Vermeyen en Bert Bernaerts
compositie: Bert Bernaerts
live muziek: Bert Bernaerts (trompet, contrabas) en Sarah Vermeyen (dwarsfluit)
foto: Sibren_Hanssens
productie: Echo vzw en CC Deurne, i.s.m. MAF/Arenberg, met steun van de Vlaamse Overheid en Stad Antwerpen

prijs lager: 5 euro
prijs secundair/hoger: 7 euro
prijs vrijetijdspas: 1 euro

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten